Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Za nehodu Čechů v Řecku může možná řidička autobusu

Ilustrační foto. V Řecku došlo k nehodě autobusu, tři lidé zemřeli, ostatní jsou stabilizovaní
Ilustrační foto. V Řecku došlo k nehodě autobusu, tři lidé zemřeli, ostatní jsou stabilizovaní  (Autor: Blesk)
Autor: ČTK, ljš - 
15. září 2011
14:30

Stav jedenácti Čechů, kteří přežili středeční nehodu autobusu v Řecku se zraněními, je podle českého konzulátu stabilizovaný. Při nehodě zemřeli tří lidé, dvě ženy zahynuly na místě, jeden muž pak podlehl svým zraněním v nemocnici. Za neštěstí je možná zodpovědná řidička terénního vozu. Policie se případem dále zabývá.

Vážněji zraněni zůstávají údajně dva lidé, jedna žena a jeden muž, ostatní byli zraněni jen lehce. "Zdravotní stav všech je podle lékařů stabilizovaný a vyvíjí se dobře," řekl český konzul v Řecku Jaroslav Zajíc. V autobusu cestovalo 21 lidí.

Podle konzula leží jedna žena na jednotce intenzivní péče v Soluni a vážněji zraněný muž je v nemocnici ve městě Ioanninal. Věk postižených neupřesnil, ale v autobuse cestovali převážně starší lidé. Příčina nehody se stále vyšetřuje, ale pravděpodobně ji zavinila řidička terénního vozu, která do autobusu narazila zezadu. Ten se pak převrátil na bok a začal hořet. Žena možná usnula za volantem.

jarka ( 15. září 2011 19:30 )

Čtu článek potřetí a asi pomalu chápu - která řidička zavinila nehodu? Řidička teréního vozu nebo autobusu? Asi máte v titulku chybu, podle mne to byla řidička auta?!

Zobrazit celou diskusi