Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Student (21) skončil pod hořícím vozem: Kolemjdoucí ho vytáhli

Video se připravuje ...
Autor: Ladislav Leimer - 
14. září 2011
19:18

Když student Brandon Wright (21) na silnici se svou motorkou narazil do auta, stáli při něm všichni svatí. Ti měli podobu kolemjdoucích, kterým nebyl osud nebohého motoristy lhostejný. Wright totiž zůstal uvězněn pod vozem, který i s motorkou začal hořet. Lidé se do černého BMW opřeli vší silou a 1,8 tuny vážící vůz nazdvihli a mladíka vytáhli.

Studenti s taškami na zádech, dělníci i policisté se postarali o záchranu Brandona Wrighta, který málem zemřel při děsivě vypadající nehodě v utahském městě nedaleko Salt Lake City. Když mladík viděl, že se srážce s blížícím se BMW nevyhne, stočil motocykl na zem. Bohužel skončil pod vozem, který stejně jako motorka začal hořet. Na hlavě přitom Wright neměl ani helmu!

Kolemjdoucí riskovali vlastní život

„Šance, že by zemřel, pokud bychom nic neudělali, byla stoprocentní,“ prohlásil Abbass Sharif (28), který mladíkovi přispěchal na pomoc. „Nebezpečí? Na to jsem nemyslel ani minutu. Jediné, co jsem chtěl, bylo chytnout auto a nazdvihnout ho,“ řekl studující James Odei (35), který neváhal a riskoval vlastní život při záchraně.

Wrighta zachránila skupina kolemjdoucích, která riskovala vlastní život Wrighta zachránila skupina kolemjdoucích, která riskovala vlastní život | ČTK
Má zlomené nohy, páněv, ale žije!

Auto se spolu s ostatními pokusil nazdvihnout a i když to nejdřív vypadalo beznadějně, »strážným andělům« Brandona se to nakonec povedlo. Další dva lidé ho pak vytáhli z bezprostředního nebezpečí. I když neměl Wright helmu, vyvázl bez zranění hlavy. Má však obě zlomené nohy, pánev a pár oděrek. Jeho stav je ale vzhledem k prodělané havárii uspokojivý.

Video hitem internetu

Brandonovu záchranu se podařilo natočit studentovi, který bydlel naproti silnice na koleji. Video se stalo hitem internetu a všichni o dobrovolnících mluví jako o hrdinech. „Jsem nesmírně věčný každému, který mi pomohl ven. Zachránili mi život,“ řekl sám Wright z nemocničního lůžka.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi