Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidič hejtmana Haška jel rychle, pokutu ale nedostal!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Gabriela Peringerová, evakk - 
28. srpna 2011
09:21

Ne všichni řidiči jsou si na silnicích rovni a za přestupky musí pykat. Když jede Brnem jihomoravský hejtman Michal Hašek, jde dodržování povolené rychlosti i následné odebrání bodů a placení pokuty stranou!

Luxusní vínově červený Superb projel 10. srpna okolo brněnského výstaviště ulicí Hlinky v místě, kde je povolená padesátka rychlostí 65 kilometrů v hodině. Strážníci auto zaměřili a zastavili. Ale protože v autě seděl hejtman Hašek, řidiče pustili a celý případ neřeší. Uvedl to Brněnský deník Rovnost.

Za tento přestupek hrozila přímo na místě řidiči až tisícikorunová pokuta a odebrání dvou trestných bodů. Nestalo se tak. Hejtman Hašek se ve vyjádření pro Blesk ohradil, že by intervenoval ve prospěch svého řidiče. „Kategoricky to odmítám. Pokud se řidič dopustil přestupku, musí čelit odpovědnosti, bez ohledu na to, s kým ve služebním autě jel,“ řekl pro Blesk hejtman Hašek. Dodal, že nesnáší papalášské manýry a očekává, že všechny orgány přestupek standardně přošetří.

Není jasné, kdo řídil

To, že by případ zametli pod koberec, brněnští strážníci odmítají. „V okamžiku, kdy z různých důvodů nelze přestupek vyřešit na místě, předáváme jej jednotce projednávání přestupků. Lze předpokládat, že tomu tak je i v tomto případě,“ uvedl mluvčí strážníků Zdeněk Novák.

Podle hejtmanovy asistentky Lucie Proutníkové není jasné, který ze dvou řidičů hejtmana tehdy vůz řídil. Michal Hašek ale ve voze seděl.

hu11 ( 28. srpna 2011 14:19 )

saldo ty seš ale v ů l

saldo ( 28. srpna 2011 12:24 )

Zase bouře ve sklenici vody. Tou ulicí projíždějí denně stovky, ne-li tisíce vozů. Padesátku tam nedodržuje prakticky nikdo. Nikdo je taky nechytá,takže jim to prochází. A jsou to vesměs lidé, kteří pro město a kraj dělají starou belu, spíše na nich parazitují. Mnoho z nich se taky veze jen třeba na nákup nebo za zábavou. To určitě nebyl případ hejtmana Haška, který má pracovní den nabitý k prasknutí, a to pracovně. Jenže je to holt hejtman Hašek, tak se to musí patřičně mediálně rozmáznout. Prostě jak říkám - bouře ve sklenici vody a hnidopišské hledání vší tam, kde nejsou. 65 km/hod, to je tedy opravdu úctyhodná rychlost, nepochybně ohrožující bezpečnost všech kolem. Aspoň podle některých pánů přispěvatelů tohoto média, ohánějících se, jak bývá zvykem, populistickým argumentem o rovnosti občanů před zákonem.

jabetynka ( 28. srpna 2011 11:36 )

jabetynka ( 28. srpna 2011 11:35 )

Hašek se tváří a vypadá jako Švejk A vidíte: dvojí metr platí v České republice !! Na obyčejný a na "nadlidi"..

vilaamalka ( 28. srpna 2011 11:25 )

Ani ve snu mne nenapadlo, že by to mohlo být jinak. Tak o tom raději nepište.

Zobrazit celou diskusi