Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policisté lekají lidi samolepkami

Policistka Martina Korandová lepí samolepku na sklo auta. Řidič si totiž nechal uvnitř vozu cenné věci.
Policistka Martina Korandová lepí samolepku na sklo auta. Řidič si totiž nechal uvnitř vozu cenné věci.  (Autor: Zbyněk Schnapka)
Autor: zb, ljšk - 
20. srpna 2011
07:00

Nakoupili jste v hypermarketu a přicházíte ke svému autu. Už z dálky vidíte, že máte rozbité sklo ve dveřích u řidiče. Když přijdete blíž, zjistíte, že vše je v pořádku. Na dveřích je totiž samolepka, která vypadá, jako by bylo sklo rozbité. Jde o žert nějakých vtipálků? Nikoliv. Udělali to strážci zákona.

Policie totiž rozjela akci s názvem Lekli jste se?. Některým lidem se nápad líbí, jiní na něj nadávají s tím, že policie tak děsí lidi. „Smyslem této akce je poutavě upozornit motoristy na to, co by se mohlo stát, pokud uvnitř svého automobilu ponechají nějaké věci,“ vysvětlila Martina Korandová z ředitelství policie Plzeň-město.

Během pouhé hodiny nalepili policisté na parkovišti před hypermarketem Tesco na Borských Polích přes čtyřicet samolepek. Řidiči jsou totiž nepoučitelní. „Já uvnitř nechal nákup a klobouk. Proč jsem to udělal? Nevím. A přitom moc dobře vím, že se tady na parkovišti krade. Příště už nic uvnitř nenechám,“ dušoval se Blesku Jaroslav Ryba (58) z Tachova, který měl na okně od policistů samolepku. Vrcholem všeho byl ale batoh na předním sedadle Škody Favorit. Měl rozepnutý zip a z něj koukala peněženka. Ta se tak zloději přímo nabízela.

-victor- ( 25. srpna 2011 21:01 )

Skvělý nápad. Z policistů se stali tipaři. Zloději už se nemusí namáhat a hledat, jestli v autě něco nezůstalo. Spolehlivě je upozorní samolepka na skle. Děkujeme.

znojmacka ( 20. srpna 2011 12:48 )

uzivatelskejmeno: jojo, říká se tomu antiadhézní samolepka.. takže normální fólie, která se přilepí bez jakýhokoliv lepu.. takovej měkčenej igelit, kterej přilne obvzlášť ke sklu a sundá se razdva.. vždyť na podobný bázi jsou i slupovací barvy na sklo, nebo ty samolepky na zeď..

sosacek ( 20. srpna 2011 12:03 )

Pipinku Korandovou bych taky vylekal, až bych před ní rozepnul poklopec..

uzivatlskejmeno ( 20. srpna 2011 11:27 )

andy83: vzpamatujte se, tahle samolepka jde sundat raz dva. Můžete ji klidně strčit do kapsy a ona se vám nikam nenalepí. Je to taková ta samolepka, co ji můžete milionkrát nalepit na sklo a zase sundat.

andy83 ( 20. srpna 2011 11:01 )

Sundat na jejich náklady, taková samolepka se hodně blbě sundavá, navíc, když na ni praží sluníčko. Jinak na skle u řidiče? Hovězí nápad, vždyť to brání výhledu!!!

Zobrazit celou diskusi