Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Skanska vyhrála: Bárta musí odstranit cedule

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: SAN, apk - 
18. dubna 2011
15:55

Do války, která už měsíc zuří mezi ministrem dopravy Vítem Bártou (VV) a stavební firmou Skanska, se vložil soud. Ten rozhodl, že Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) musí u reklamovaných komunikací odstranit cedule s nápisem Zde stavěla Skanska.

Firma chce za poškození své pověsti odškodnění 50 milionů korun! Podle vedení ŘSD se reklamace na dopravních stavbách budovaných Skanskou pohybují v řádu stovek milionů korun. Bárta je odhadl na 600 milionů korun.

„Výpady pana ministra Bárty a jeho prodloužené ruky ŘSD jsme trpělivě snášeli skoro měsíc. Bohužel přitom lže o kvalitě naší práce a cíleně tím poškozuje naši reputaci,“ komentoval spor generální ředitel Skanska Dan Ťok. ŘSD v současné době se Skanskou řeší několik reklamačních řízení.

Největší potíže jsou údajně s kvalitou silnice D11, kde se zvlnil povrch vozovky, dále jde o sesutí svahu na silnici D47 u Bílovce a chybějící atest svodidel na dálnici D1.

novakj155 ( 14. srpna 2011 20:29 )

Dobrý den, před chvíli, to je 14.8.11 asi v 180 jsem sledoval televizní pořad věřte nevěřte. Zde moderátorka napadla média že jednostranně tlůmočila názor pana bývalého ministra Bárty -VV, nejsem příznivec ani současné vlády, ani věcí veřejných, avšak když sliším amatersky odvedenou práci paní moderátorky pořadu, neubráním se pocitu marnosti při úsilí něco v našem státě napravit. Nejde totiž ani tak o to že by neměla pravdu v možnosti, dát šanci pro vyjádření obou stran, ale: čtu zde i poraženecké ohlasy. Asi jsem se to učil ve škole jinak, co se týče obchodního práva, přezto že jsem měl velmi dobré hodnocení. JESTLIŽE DODAVATEL ZHOTOVÍ ZAKÁZKU S VADAMI, A ODVOLÁVÁ SE NA VADNÉ DODÁVKY SUBDODAVATELŮ, JE PLNĚ ODPOVĚDNÝ ZA VZNIKLÉ VADY, POKUD PROKAZATELNĚ PŘEDEM NEUPOZORNIL NA TYTO VADY SUBDODÁVEK,A POUŽITÍ VADNÝCH SUBDODÁVEK MU NEBYLO ZÁKAZNÍKEM PROKAZATELNĚ SCHVÁLENO. Toto je totiž moje reakce na uvedené vyjádření ve výše uvedeném pořadu, zástupce zhotovitele firmy SKANSKA, který tvrdí že jejich podíl na škodách je daleko menší, protože za největší škody na zakázce jsou odpovědní jejich subdodavatelé. Jak někdo takový může dělat tiskového mluvčího takové společnosti. NECHÁPU ale myslím že by mohl kandidovat v ODS a nebo TOP 09. Tak dojemně ...... je tam většina.

husqarnowicz ( 18. dubna 2011 19:37 )

Ať je Bárta jaký chce, ale jedině on měl zatím odvahu účinně zabojovat proti modré mafii.

husqarnowicz ( 18. dubna 2011 19:35 )

hugo.vondra ( 18. dubna 2011 19:22 )

Takhle to unas chodi,firma ktera unas prodražuje stavby,a poctivě vše rozkrada,ma nakonec pravdu!!!! To snad neeee,tohle je možne jen unas!!!!Použivám naše dalnice a silnice každý den,a kvalita silnic unas a třeba v Německu se neda srovnat,a že naše dalnice stoji daleko vic pěnez!!!!! Pane Barta,ještě vam nedochazi,kdo muže stat za kampani vedenou proti VV????Asi nekdo hodně mocný,a finančně silny,ikdyž utěch cen a poměru odvedene prace žadný div.........

limak007 ( 18. dubna 2011 16:57 )

ty cedule vyměnil za jiné: "Zde opravdu, ale skutečně opravdu, žádná Skanska nikdy nic pořádného nepostavila."

Zobrazit celou diskusi