Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kočí připravovala puč s ODS, píše tyden.cz

Autor: ČTK - 
13. dubna 2011
14:23

Poslankyně Kristýna Kočí se pokusila o puč uvnitř Věcí veřejných ve spolupráci s ODS. Akce byla připravována tři čtvrtě roku. Napsal to server Týden.cz s odvoláním na tajně pořízenou nahrávku z restaurace v centru Prahy, kde Kočí údajně jednala se dvěma dnes již bývalými kolegy z VV.

Personál restaurace potvrdil, že Kočí skutečně v kavárně byla. Kočí prý nahrávku odmítla komentovat, dokud si ji neposlechne. Kočí na nahrávce hovoří například o svém spojení se šéfem poslanců ODS Petrem Tluchořem.

"Tahle akce je projekt společný, tři čtvrtě roku chystaný," uvádí Kočí na záznamu. Poslankyně a dva další účastníci schůzky v další části hovoří o poslancích nejmenší vládní strany. Probírají, kdo by mohl z VV odejít a přidat se k trojici "odpadlíků" Kočí, Jaroslav Škárka a Stanislav Huml.

"My jsme počítali s tím, že takoví ti Skokani (poslanec VV Petr Skokan), takoví ti, co jim jde o prachy, o koryta, se seberou a řeknou si: Hele radši než přijít o funkci, nebo ten plat poslanecký, tak do toho půjdu. A oni půjdou, až jim to jakoby dojde," říká ženský hlas na nahrávce, který podle Týdne patří Kočí.

V další části nahrávky jsou prý informace o tom, jakým způsobem Škárka a Kočí spolupracují s deníkem Mladá fronta Dnes, uvádí Týden.cz.

Kočí podala trestní oznámení na ministra dopravy a faktického lídra VV Víta Bártu kvůli podezření z uplácení. Bárta dal prý Kočí 500.000 korun, podle ní jako platbu za loajalitu straně. Bárta ovšem tvrdí, že jim peníze pouze půjčil. Od té doby je z bývalé hvězdy VV psanec. Najala si bodyguardy. Po nocích se s partnerem skrývá v hotelu mimo Prahu. Na je přesvědčena, že ji kdosi už pár týdnů tajně sleduje. A v ložnici jí našli odposlouchávací zařízení. Čtetě rozhovor s Kristýnou Kočí: Jdou po mně, jdou

Celá aféra nastartovala rozkol uvnitř vládní koalice tvořené kromě VV ještě ODS a TOP 09. Premiér Nečas navrhl odvolání dvou ministrů VV z vlády, Bárta podal rezignaci.



wiki99 ( 13. dubna 2011 20:20 )

Pojištovny-tunel.Reforma zdravotnictví-žádná.Bárta na oko v ABL není ale vede ji.Nespokojenost obyvatel s Bártou-78 procent.Stačí? Loni vydělala Česká spořitelna na poplatcích 12 miliard korun!!!!Bylo by na důchody i zdravotnictví.Z jakého důvodu takové zisky?To je zlodějina!!!!Proč s tím vláda něco neudělá?Toto se nikde v Evropě neděje.Zlodějina podporovaná státem.A co další banky???

parmen ( 13. dubna 2011 19:38 )

podívejte se na stránky Ministerstva zdravotnictví ohledně reformy zdravotních pojišťoven, podívejte se na web Ministerstva dopravy ohledně zakázek při stavbě dálnic atd. , kdo chce tak si udělá vcelku dobrý přehled o tom kdo něco dělá a kdo se fláká. Pak jsou ti, kteří čekají, že se něco udělá a budeme se mít všichni jako v ráji ať to stojí co to stojí. ODS se totálně znemožnila. Ohledně ABL, co je Bárta v politice tak není v ABL a ABL nezískala jedinou státní zakázku. Nevěřte všemu co novináři napíší a zkuste zapátrat na oficiálních webech.

komentator ( 13. dubna 2011 19:30 )

Ta prolhaná mužatka by měla okamžitě složit poslanecký mandát. Za 30 střibrných podrazila politickou stranu, která ji dostala do parlamentu! Odéesáci a Kalousek to pěkně rozehríli. Rozložit poslanecký klub strany VV, získat přeběhlíky jako ko Kočí, Huml, Škarka a vládnout bez strany VV. Ta nána Kočí by měla chodit kanály a ihned odejít z politiky!

ambree ( 13. dubna 2011 19:20 )

Už to zase popřeli a zase se všichni vrhli na VV. A´T je potopí a ODS zkončí v propadlišti dějin. Zakázat ne KSČM a le ODS!!!

wiki99 ( 13. dubna 2011 19:05 )

Neboj že to je z její hlavy.Věřím že to vše zintrikovali Véčkaři sami.Chtějí se zbavit ODS.Nic proti tomu.Véčkaři ale také nemají v politice co dělat.Samé intriky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa