Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kočí pokračuje v tradici: Nahrávka je mystifikace!

Autor: ČTK, oj - 
13. dubna 2011
17:34

Situace na české politické scéně připomíná nekonečný špionážní seriál. Štěnice, tajné nahrávky, mystifikace, lhaní, puč... Komu ještě můžeme věřit? Poslankyně Kristýna Kočí se pokusila ve spolupráci s ODS a jejími kmotry o puč ve Věcech veřejných. Na akci společně pracovali tři čtvrtě roku. Vyplývá to z nahrávky zveřejněné serverem týden.cz. Kočí se teď brání. Dlouhodobá příprava nynější vládní krize byla mystifikací. Pokračuje tak v tradici, kterou založil ministr financí Miroslav Kalousek.

Podle serveru Kočí na nahrávce hovoří o svém spojení se šéfem poslanců ODS Petrem Tluchořem. "Tahle akce je projekt společný, tři čtvrtě roku chystaný," uvádí na záznamu. Teď však přišla s tím, že cíleně lhala a záměrně potvrzovala a rozvíjela spekulativní informace. Pokračuje tak v nedávno vzniklé tradici, kdy politici svá tajně zaznamenaná vyjádření označují za účelovou mystifikaci.

Poslankyně, kterou VV minulý týden vyloučily ze svých řad, svým vyjádřením autentičnost záznamu potvrdila. Uvedla také, že na inkriminované schůzce hovořila spolustraníky z Moravskoslezského kraje - tajemnicí Markétou Dobešovou a členem frýdeckomístecké organizace a zároveň sponzorem Lukášem Víchem.

"Nahrávka... jasně prokazuje praktiky, které do politiky zavedla politická divize bezpečnostní agentury ABL strana Věci veřejné," napsala Kočí v prohlášení.

Informaci o tom, že sobotní schůzka možná byla nahrávána, prý měla Kočí od minulého pátku. Svou "nonverbální komunikací" jí prý tento fakt potvrdil i poslanec Jiří Rusnok, který prý odešel ze schůzky po dotazu, zda si konverzaci nahrává.

"Od té doby jsem s touto informací pracovala a záměrně ve vedených rozhovorech osobně i po telefonu potvrzovala a dále rozvíjela spekulativní informace, které šíří moji bývalí kolegové," uvedla Kočí a jmenovala v této souvislosti Bártu, předsedu VV a ministra vnitra Radka Johna a poslance Michala Babáka.

Důkazem má být její "lehce doložitelná lež", že spiknutí je připravováno už tři čtvrtě roku. "V té době jsem však ještě nebyla poslankyní, tudíž jsem těžko mohla s kýmkoliv připravovat jakékoliv spiknutí," napsala. Nová Poslanecká sněmovna zasedla poprvé 22. června minulého roku.

evolucius ( 14. dubna 2011 14:38 )

...lhářů,zlodějů,udavačů,a zcela neschopných podprůměrných lidí...je jen otázka času,kdy dojdeme do bodu zero...Stát nemá sílu něco řešit,neboť veškerou energii spotřebuje na osobní strkačky...Bůh s námi,krléš.

jote ( 14. dubna 2011 13:08 )

tak tedy okamžitě 5 let natvrdo za šíření poplašné zprávy a ono Vás to přejde

redsona ( 14. dubna 2011 12:35 )

Tohle by nebylo z bláta do louže, ale z bláta do exkrementů.

evolucius ( 14. dubna 2011 10:58 )

...aby tahle udavačská svazačka a vzorná pionýrka zmizela definitivně z očí i politiky...

sakra ( 14. dubna 2011 10:44 )

kOČÍ DRŽ UŽ TU TVOJÍ NEVYMÁCHANOU TLAMU A ZALEZ!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa