Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Babák: Kočí je nástrojem kmotrů a já nejsem bílý kůň

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ap - 
12. dubna 2011
12:49

Bárta prý bude možná zítra žrát děti. Není bílý kůn, ale sám jednoho vlastní. Poslanec Věcí veřejných Michal Babák odpovídal na chatu Blesk.cz na dotazy ohledně jeho šestimilionového daru straně.  Zmínil se ale i o své bývalé stranické kolegyni Kristýně Kočí a současné krizi ve VV.

V posledních třech letech daroval straně šest milionů korun. Podle týdeníku Respekt přitom tolik peněz nevydělal. Babák oznámil, že na dar straně si půjčil od "nejmenované fyzické osoby." Čtenáře Blesk.cz zajímalo, kdo tou osobou byl a za jakých podmínek půjčku dostal.

Nejsem bílý kůň

V tomto směru je prozatím zklamal. Řeči o podfuku z jeho strany ale odmítá. "Věřte, že veškeré spekulace o podfuku, o kterém hovoříte, vyvrátím do konce týdne," sliboval Babák na často se opakující otázku na původ jeho finančního daru.

"Výpisy z účtu s jasně viditelnou cestou peněz mám samozřejmě již připravené. Dnes je předložím na klubu poslancům," tvrdí Babák s tím, ještě potřebuje nějaký čas na přípravu veškerých dokumentů. Odmítá, že by byl bílý kůň. Zato jednoho bílého koně vlastní. Jmenuje se Ind.

Kočí je prý nástrojem kmotrů

Mnohem více Babák řekl k událostem, které se týkají obvinění vznesených proti Vítu Bártovi. Z rebelů má přitom Babák spadeno především na Kristýnu Kočí. Celou akci považuje za účelově připravenou akci řízenou kmotry a mafií.

"Boj s kmotry, kteří na nás naházeli špínu, je opravdu jako boj s větrnými mlýny. Je úsměvné sledovat vyjádření slečny Kočí, kdy jeden den nevěří policii a druhý den si od ní nechává prohledávat byt," uvedl Babák.

Nemyslí si, že by údajná kampaň proti Bártovi vzešla z hlavy jeho bývalé kolegyně. "Nerad bych se slečny Kočí dotkl, ale vzhledem k tomu, že se již dlouhou dobu potkává s panem Topolánkem, Jurečkem a dokonce i s panem Dalíkem cestovala privátním letadlem do Švýcarska, nemyslím si, že celá akce proti VV pochází z její hlavy."

Počítá s tím, že nová obvinění mohou přicházet i v dalších dnech. "Celá kauza je vykonstruována proti Vítu Bártovi, možná se zítra dozvíme, že "žere" děti. Ale s tím asi musíme při špinavých kampaních počítat," uzavřel své hodinové posezení se čtenáři Blesk.cz Babák.



zelena.kometa ( 12. dubna 2011 23:29 )

To je ale argument

ragulin ( 12. dubna 2011 19:25 )

ubožáku(čko).

zelena.kometa ( 12. dubna 2011 18:15 )

Kočí je zkrátka jen další politický přeběhlík. Škod, že na takové jsou naše zákony krátké

olesja ( 12. dubna 2011 17:04 )

Bílý kůň asi ne,ale KŮŇ určitě

martha987 ( 12. dubna 2011 16:03 )

Přesně! Celá tahle kauza smrdí kalouskovsko-topolánkovsko-tluchořovskoým rukopisem!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa