Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Babák (VV): Kde vzal 6 milonů, které věnoval straně?

Autor: jos, ČTK - 
11. dubna 2011
09:01

Věci veřejné čelí dalšímu velkému problému. Jejich poslanec Michal Babák nedokáže doložit, kde vzal šest milionů korun, které v průběhu posledních tří let věnoval na fungování strany. Informuje o tom týdeník Respekt.

Babák ale tvrdí, že dokumenty o původu peněz má a Respektu je předloží. Respekt před týdnem zveřejnil informace o údajných úplatcích ve VV. Strana se nyní zmítá v krizi, diskutuje se o další existenci vládní koalice.

Babákova poradenská firma MxB podle informací v internetovém obchodním rejstříku vykazuje nízké zisky. "Půjčil jsem si. Převážně z další firmy, kde jsem jednatelem," řekl poslanec a zmínil jihomoravskou společnost WCM CZ. V uváděné firmě ale nemá žádný majetkový podíl, společnost navíc podle obchodního rejstříku ještě před dvěma lety vykazovala ztrátu, zjistil týdeník.

Babák rozpor vysvětlil tím, že do WCM CZ přišla půjčka od "nejmenované fyzické osoby". Za ni měla společnost v developerském projektu postavit "nějaké domy v Blansku", pak je prodala někde v tomto procesu si prý Babák od firmy půjčil, aby mohl sponzorovat VV. "Něco jsem už vrátil, něco stále dlužím. Splácel jsem z toho, že jsem minulý rok prodal akcie asi tak za třicet nebo čtyřicet milionů, teď přesně nevím," tvrdí Babák.

Z jaké společnosti akcie pocházely si už prý nevzpomíná. Dokumenty o původu peněz Respektu předložit nedokázal. Slíbil ale, že je připraví. "Všechno vám dodám, až to budu mít u sebe pohromadě," řekl. Zároveň odmítl spekulace o tom, že šestimilionový dar vypadá podezřele jako peníze doručené přes prostředníka od někoho skrytého. "To je prostě nesmysl," doplnil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hugo.vondra ( 12. dubna 2011 09:15 )

Zajimave jak se nekdo pokouší rozložit cileně cele VV!!! Ted už vim že když jsem je volil,že jsem udelal dobře,bohužel jsem podcenil ruzne politicke mafie ktere unas funguji.Takže aby se mohlo pohodlně unas dale krast,musí se VV jednoduše zlikvidovat.50 leta se vraci?! Predražene dalnice,podivne zakazky na Obrane,lekarnicky-ks 1500 kč,CEZ, a panove maji pořad malo!!! A na obycejne lidi zvysoka kašlou.Hlavně být u koryta.

montevideo ( 11. dubna 2011 21:04 )

přece si je půjčil od dobrotivého prince Vítka......

gevi ( 11. dubna 2011 20:21 )

Ano stačí sledovat jen a jen holá fakta. A to vy zjevně neděláte.

gevi ( 11. dubna 2011 20:20 )

No dobrá gogo, ale tady teď jde o Babáka a o nikoho jiného. Mimochodem kameny by mohli házet taky i chlapci z levice.

gevi ( 11. dubna 2011 20:15 )

Víte, co znamená "nepodložené". Tak tedy žádné dohady, holá fakta: Bárta neřekl, že těm dvěma nedal peníze. Přiznal, že jim peníze dal, ale že to byla půjčka. Nezvratný závěr: Bárta rozdával peníze. Proč? O tom můžeme spekulovat, ale ne o tom, že se to jednoznačeně stalo. Druhý nezvratný fakt: Babák sponzoroval VV částkou 6 milionů. Tolik peněz neměl a sám (nikdo jiný, ale on sám) řekl, že si je půjčil. Kde je ta nepodložená špína? Leda by oba měli ty kmotry ODS v mozku a ti jim nařizovali, co mají říkat a co mají dělat. Protože jinak - pokud jsou plně svéprávní - to vysvětlit nejde.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa