Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žalobce tvrdí: Zbila dceru, protože nesnědla řízek

Dvaačtyřicetiletá učitelka týrání svých dětí popírá
Dvaačtyřicetiletá učitelka týrání svých dětí popírá  (Autor: Reprofoto TV Nova)
Autor: ČTK, evakk - 
31. ledna 2011
22:41

Učitelka, která čelila obvinění z týrání svých dvou dětí, si dnes mohla na čas oddechnout. Tělesné tresty prý užívala s mírou. Toto soudní rozhodnutí se však nelíbilo státní zástupkyni. Případ tak bude i nadále pokračovat.

Liberecký okresní soud dnes zprostil viny dvaačtyřicetiletou učitelku, která podle obžaloby týrala své dvě děti. Žena podle spisu děti nepřiměřeně trestala a často zbila tak, že měly podlitiny po celém těle. Podle soudu se ale dlouhodobé týrání prokázat nepodařilo. Rozsudek zatím není pravomocný, státní zástupkyně se proti němu odvolala.

"Výchovná opatření v rodině nebyla v pořádku a výchovné prostředí nebylo zdravé, ale nebylo to v míře, aby to bylo trestným činem. Znakem žalované skutkové podstaty je dlouhodobé týrání a ponižování, a to se nepodařilo prokázat," prohlásil předseda soudního senátu Lukáš Korpas. Týrání podle něj nepotvrdily ani kontroly sociálních pracovníků a odejmout děti z péče nedoporučil ani znalec.

Žena, která 20 let působila jako učitelka na základní škole, podle obžaloby děti týrala v letech 2000 až 2009. Před soudem to popřela. "Jsem temperamentní člověk cholerické povahy. I když jsem se snažila všechno řešit v klidu, občas jsem děti trestala," uvedla s tím, že tresty ale vždy byly přiměřené.

Trestat děti ženu viděli jen dva ze svědků, které soud vyslechl, ani v jednom z případů nebylo trestání bezdůvodné. "Ostatní svědci trestání dětí přímo neviděli a děti ho u soudu popřely," dodal soudce.

Po odvolání státní zástupkyně bude o případu rozhodovat krajský soud. Pokud ženu uzná vinnou, hrozí jí až osm let vězení.

illis ( 2. února 2011 19:55 )

do konce svého života. Hanba by ji měla fackovat. Možná je dobrá učitelka, ale to, jak se chová hrozně ke svým dětem to je neodpustitelné. To si totiž budou její děti pamatovat po celý svůj život. Možná nepřiměřené tresty výrazně ovlivní i vztah dětí k matce do budoucna. Jsem šťastná, že moje dcery dostaly ojediněle pár na zadek a to hodně mírně. Jinak měly krásné a pohodové dětství

perla99 ( 2. února 2011 19:42 )

na ZŚ Vrchlického v Liberci. Tam už neučí, momentálně je v nabídce Magistrátu města Liberce jako volná učitelka.

pgga ( 1. února 2011 20:15 )

Takze ona byla zprostena viny a jeji deti jsou stale s ni?

pgga ( 1. února 2011 20:13 )

dite neni NIKDY OK...nadavat mu...ponizovat ho...neni to OK! Jsou urcite lepsi "vychovne metody"...ktere maji vysledek. Kdyz dospelemu cloveku nekdo da facku...bude ho ponizovat...tak se s tim neco dela..ne? Dospely se muze branit ale dite NE> Hlavne kdyz se to deje v "rodine". Bohuzel hodne rodicu v CR praktikuje jejich nasilne "vychovne metody"...ale jejich deti jim to jednou "vrati" i s uroky.

anka ( 1. února 2011 17:07 )

.....ja myslela to tak, ze detem by bylo lepe s nekym z rodiny.....nez v detskem domove.....a pokud tam nikdo neni.... tak opravdu zalezi na tom....do jake miry matka detem ublizila...protoze jestli mate nejakou zkusennost s detmi, radeji budou s matkou, ktera je zmlati, ze nedojedli rizek.....nez v detskem domove....Na strane druhe - je dobre, ze se o tom vi....a matka dostane pomoc a dokaze zmenit sve chovani k detem...

Zobrazit celou diskusi