Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Evakuace cestujících: Hořel rychlík do Českých Budějovic!

Oheň poslední vagon železniční soupravy zcela zničil. Kvůli velkému žáru se konstrukce rozpadla a vůz se rozlomil vpůli.
Oheň poslední vagon železniční soupravy zcela zničil. Kvůli velkému žáru se konstrukce rozpadla a vůz se rozlomil vpůli.  (Autor: Foto pro Blesk – HZS České Budějovice)
Autor: hra, mivrk - 
29. září 2010
20:40

Šok zažili cestující rychlíku jedoucího ráno z Prahy do Českých Budějovic. Poslední vagon totiž začal za jízdy doutnat. Naštěstí se podařilo soupravě dojet do železniční stanice Dívčice, kde bylo dvanáct cestujících evakuováno. Hořící vagon se ale hasičům zachránit nepodařilo.

„Hlášení o požáru jsme přijali krátce po půl osmé. Na místě zasahovali železniční hasiči, dále hasiči z Českých Budějovic a dobrovolné jednotky ze Zlivi a Hluboké. Vůz odpojili a pak ho celý prolili vodou,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů s tím, že nikdo nebyl zraněn.

Případ zkoumá i policie

Cestující popsali, že nejprve cítili zápach, pak se objevil kouř. Hořet začalo, až když souprava stála. Kromě požárních inspektorů zkoumá příčiny požáru i policie. „Zatím vše nasvědčuje tomu, že za požárem je technická závada na elektroinstalaci topení. Vagon celý shořel, v žáru se rozlomil vpůli. Škoda je přibližně půl milionu korun,“ řekl jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

V Dívčicích, kde souprava neplánovaně zastavila, shořelo trakční vedení. Stanice je bez proudu, proto byla železniční doprava nahrazena autobusy

ccir ( 2. října 2010 21:57 )

Takže tak ...

Zobrazit celou diskusi