Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Valšov na Bruntálsku: Vlak se srazil s kamionem

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Petr Čempěl)
Autor: hto, Mediafax - 
26. září 2010
09:30

AKTUALIZACE 11.00 - V neděli ráno se srazil vlak s kamionem u Valšova na Bruntálsku. Podle policie jsou na místě ranění. Provoz na trati mezi Olomoucí a Opavou se zastavil.

U Valšova na Bruntálsku došlo ke srážce vlaku s kamionem. Podle mluvčího moravskoslezských hasičů Petra Kůdeli bylo zraněno pět lidí - řidič nákladního vozu, strojvedoucí, průvodčí a dva cestující.

"Nehoda se stala na silnici číslo 45, spojující Bruntál a Olomouc. Kamion jel zřejmě ve směru na Olomouc stejně jako motorový osobní vlak se třemi vozy. Po srážce zůstaly mimo koleje první vůz vlaku s řídící jednotkou a druhý vůz," popsal kolizi mluvčí.

Místo nehody je neprůjezdné

Ze zavinění nehody policisté podezřívají devětapadesátiletého Chorvata, který řídil kamion švédské společnosti. "Nerespektoval světelné znamení a vjel na železniční přejezd," řekla mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková. Dodala, že šofér, desetileté dítě a čtyřiatřicetiletá průvodčí utrpěli středně těžká zranění. Strojvedoucí a cestující jsou zraněni lehce.

Silnice i železniční trať jsou po nehodě stále neprůjezdné. Pro automobilovou dopravu vede objížďka přes Moravskoslezský Kočov.

Zobrazit celou diskusi