Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Příručka pro policisty: Nechovejte se jak idioti...

Policisté se někdy při zábavě chovají jak malí kluci, ale úplní blbci nejsou…
Policisté se někdy při zábavě chovají jak malí kluci, ale úplní blbci nejsou…  (Autor: čtenář)
Autor: rvs, INT, mivrk - 
9. září 2010
12:07

Policisté nám mají pomáhat a chránit nás, jejich nadřízení z nich ale dělají naprosté hlupáky. Na ozdravný pobyt totiž muži zákona dostávají od letošního srpna speciální příručku plnou komických rad. "Nedrážděte vosy a sršně, hadovi dejte šanci k úniku," radí se například v textu na úrovni první třídy základní školy.

Podle příručky, kterou sepsal plukovník Roman Fidler z ředitelství pro řízení lidských zdrojů Policie ČR, by si měli policisté dát v přírodě pozor zejména na prochladnutí, přehřátí, zasažení bleskem a útoky rozzuřených zvířat. "Nedrážděte vosy a sršně, nesahejte naslepo do děr v zemi, za bouřky se neprocházejte po volné krajině a hlavně se oblékněte podle počasí," píše se v textu, na který jako první upozornil server Sedmička.cz.

Dejte hadovi šanci k úniku

Brožura silně připomíná text pro nejmladší skauty. Policisté, kteří se v práci musí vypořádat s nebezpečnými zločinci, zbraněmi a výbušninami, jsou v přírodě podle Fidlera ve velkém nebezpečí. Čeho všeho by se měli vyvarovat? "Nepřibližovat se k pasoucímu se dobytku, zvláště v případech, kdy jsou na pastvinách krávy a býci s telaty, nevstupovat do prostorů, kde se psi volně pohybují, nedráždit je, neutíkat před nimi, had sám od sebe nezaútočí (dejte mu šanci k úniku), nesahat naslepo do různých děr v zemi, ve skalách či ve stromech," radí se ve dvoustránkovém textu.

Instrukce jsou policistům k smíchu

Policisté mají z instruktážní příručky pořádnou legraci. "Když jsme si to četli, tak jsme mysleli, že praskneme smíchy. Člověk se pak nemůže divit, že o nás vznikají takové vtipy," reaguje policista z plzeňské čtvrti Lochotín. Překvapený z textu je i samotný ministr vnitra Radek John. „To se snad ani nedá komentovat.“ Taková byla jeho reakce po přečtení příručky.

I tohle je v pokynech ředitele

1 nebezpečí zakopnutí, pádu, pádu z výšky opatření k předcházení:
dodržovat bezpečnou vzdálenost od okraje nad volnou hloubkou…

2 nebezpečí zátěže teplem, slunečním zářením opatření k předcházení:
nosit přiměřený oděv a obuv, ochrana hlavy a zraku, krém s UV filtrem, při delší činnosti stanovit přestávky na odpočinek, nepřejídat se, zajistit pitný režim, vyhýbat se alkoholu…

3 nebezpečí zátěže chladem opatření k předcházení:
nosit přiměřený oděv a obuv…

4 nebezpečí zásahu bleskem opatření k předcházení:
nepohybovat se za bouřky v otevřené krajině, neschovávat se pod skalní převisy, osaměle stojící stromy…

5 nebezpečí poštípání hmyzem, napadení klíštětem opatření k předcházení:
nedráždit sršně, vosy, včely…

arcaben ( 10. září 2010 23:29 )

Koukám,že máš asi menzes.Nemusíš mi odpovídat tak arogantně a podrážděně,nijak jsem se Tě nedotkla.A že jsem vzorná řidička?Já se za to nestydím!!Tak se třeba poprď...

panalev ( 10. září 2010 20:28 )

Ty asi ano,ale při jaké příležitosti? Rychlá jízda, alkohol? A měšťáci jsou z velké části lidé, které k policii nevzalil, čili "midráček".

panalev ( 10. září 2010 20:25 )

Vůbec ne! Kdyby to dali druhákům, Ti už číst umí, tak je to naprosto namístě!

panalev ( 10. září 2010 20:24 )

No jo, už vidím vola, co šlápne do sršního hnízda schválně, já hned!

milo ( 10. září 2010 08:41 )

nezapřáhli sebe za ten vozík? Bylo by to důvěryhodnější...volové většinou tahají vozy a ne psi...sice by se nesmáli policajti za to celý národ ano...

Zobrazit celou diskusi