Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Co nás čeká? Lijáky se vrátí!

  • Autor: rum,jak - 
    9. 8. 2010
    19:45

    Hrůza nekončí! Podle meteorologů by koncem týdne mohlo opět místy napršet až 50 litrů na metr čtvereční! Dnes a zítra se přitom teploměr pošplhá dokonce až k 30 stupňům!

    I přesto, že bude teplo, ojedinělému dešti a bouřkám se ani dnes a zítra nevyhneme. Počasí se opět zkazí v pátek a meteorologové varují: Ze čtvrtka na pátek a v pátek by mělo opět napršet až 50 litrů na metr čtvereční!

    To by mohl být další »nášup « pro přeplněná koryta řek! Navíc se ještě neví, kde přesně déšť spadne! Lidé v oblastech postižených povodněmi mohou jen doufat, že je příroda znovu nepřekvapí. Neustávající déšť také komplikuje probíhající úklidové práce, které na severu Čech probíhají.

    „Výhledově předpokládáme, že srpen bude proměnlivý. Pár dní hezky se bude střídat s deštěm. Jestli nás čekají opět takové lijáky ale dlouhodobá předpověď neukáže, to budeme vědět maximálně dva dny dopředu,“ uvedla meteoroložka Dagmar Honsová.

    Tohle nás čeká! Meteorologický model s předpokládaným úhrnem srážek. Na místech, která jsou růžová, by mělo spadnout 50 a možná i více litrů na m2... Tohle nás čeká! Meteorologický model s předpokládaným úhrnem srážek. Na místech, která jsou růžová, by mělo spadnout 50 a možná i více litrů na m2... | ČHMÚ

panalev ( 9. srpna 2010 20:43 )

co jsme chtěli, poručili jsme přírodě, jsme páni všeho, ale ona nám vyšší moc ukáže, co smíme a kde jsou hranice a nemyslím Boha a nic takového, nejsem nábožensky založená, leč NĚCO nad námi existuje. Nemůžeme dělat samá zvěrstva a jen a jen peníze a peníze a peníze a...

Zobrazit celou diskusi