Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Opustila Karolínku a zmizela: Už před měsícem...

Karolínka stále čeká na mámu...
Karolínka stále čeká na mámu...  (Autor: Archiv rodiny)
Autor: Vlaďka Hradská - 
19. března 2010
05:00

Zatím nejhorší měsíc svého života má za sebou Radka Piklová (38). Mnoho toho nenaspala, strašně se bojí o svou dceru Petru (20). Ta totiž právě před měsícem za podivných okolností opustila domov a je stále nezvěstná.

Případ je o to smutnější, že na Petru doma čeká její dcera Karolína (15 měsíců). Radka Piklová má hrůzu z toho, že Petru někdo drží na neznámém místě proti její vůli. Naivní žena, která vypadá a přemýšlí jako školačka, totiž nedokáže rozeznat nebezpečí.

„Nedokážu to pochopit. Odešla jen tak, bez koruny, bez mobilu, málo oblečená. Nikomu nic neřekla. Až pak jsme zjistili, že před odchodem komunikovala přes internet s neznámými lidmi. Čím déle je pohřešovaná, tím víc se bojím, že je někde nedobrovolně zadržovaná,“ zoufá si matka.

Matka dvacetileté Petry má o svou dceru strach

Právě to, že uzavřená Petra propadla internetu a mohla tak naletět komukoliv, ji děsí. „Nedokáže se o sebe postarat. Každému uvěří, nechá se zastrašit, v cizím prostředí je bezradná. Nepamatuje si jediné telefonní číslo,“ popsala matka svou dceru, která chodila do pomocné školy a v současnosti se snažila dokončit učiliště.

Petra nikdy nikam nechodila. Pak poznala svého přítele, a když otěhotněla, začali spolu u jeho rodičů bydlet. Změna nastala, když se vrátila do učiliště. Jiné prostředí, noví lidé, lákavý svět internetu, možná i nová role matky. To vše se na mladé ženě podepsalo. Zmizela letos v únoru na několik dní. Vrátila se ve zbídačeném stavu. Špinavá, zmrzlá, puchýře na nohou, bez dokladů, kreditky i peněz. Matce nikdy pořádně neřekla, kde byla a co se jí stalo. Zmínila se jen, že byla pár dní v Praze a že už by nikdy nic podobného nechtěla zažít. O pár dní později odešla tajně podruhé. Od té doby se rodině neozvala…

Jak ji poznáte

Pohřešovaná Petra má zelené oči, štíhlou postavu a měří 155 centimetrů. U sebe má pouze náhradní doklad totožnosti. Podle policie by mohla být někde v Praze. Nespatřil ji někdo ze čtenářů Blesku, třeba na smíchovském nádraží.

babca1 ( 20. března 2010 19:13 )

Jo,jo máš pravdu v tom, že gynekologovi zajít měli,protože děti pro ní rozhodně nejsou dobré, protože se o ně nepostará.

arcaben ( 20. března 2010 06:57 )

anasyi

anasyi ( 19. března 2010 22:20 )

babca,nikomu nic neprej,kazdy mame svyho dost.A potom,pokud bych mela takovou dceru,ktera by byla na urovni myslenim jako skolacka,urcite po dohode s gynekologem,bych to resila jinak a hlavne kdyby takhle kazdou chvili odchazela z domova.Ja jenom aby z kazdyho odchodu neprisla v pokrocilem tehotenstvi.Urcite bych si poradila.Nebo si myslis,ze je tohle zodpovedne?

anasyi ( 19. března 2010 22:16 )

anelam,ja mam kmaradku,ktera mela stejne premyslejici a jednajici dceru.Od 18 let ji rodila vnuky jak na pasovy vyrobe,vzdycky nekam utekla a prisla tehotna.Takze kamaradka ma 5 vnuku a musi se starat,jeji dcera ma rada vyrobu,ale ne vyzivu.Kamaradka si deti vzala do pestounske pece.Takze jeji mamca se muze dat na modleni,s cim ji dcera prijde domu.

babca1 ( 19. března 2010 21:23 )

každému,alespoň jedno takové dítě, aby jste věděli co to je. Ona není nesvéprávná, ale pouze důvěřivá, a tak každému naletí. My nevíme jaký je její skutečný zdravotní stav a zda je mentálně zaostalá nebo pouze trochu postižená, pomalejší, důvěřivá a pod.Odsuzovat a pomlouvat to Vám skutečně skoro všem jdr velmi dobře!!!! Skutečně vím z vlastní zkušenosti o čem píši.

Zobrazit celou diskusi