Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka v Olomouci zavraždila dceru při plném vědomí!

Na tento balkon zřejmě matka dceru vylákala a pak ji shodila do hlubiny
Na tento balkon zřejmě matka dceru vylákala a pak ji shodila do hlubiny  (Autor: Pavel Ryšlink)
Autor: Pavel Ryšlink - 
9. března 2010
05:15

Otřesné zjištění přinesla pitva ženy (†32) a její dcery (†6), které zemřely koncem ledna na schodech olomouckého paneláku. Matka tehdy shodila dceru ze 13. patra a potom za ní skočila do hlubiny.

Odborníci předpokládali, že holčička i matka musely být utlumeny léky. Omyl. Toxikologie ukázala, že matka zavraždila svou dceru při plném vědomí a že ani holčička nebyla omámena. Ani u jedné z obětí neprokázala pitva přítomnost léků ani žádných jiných omamných prostředků. „Negativní byl toxikologický rozbor i v případě alkoholu,“ řekla olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Policisté ještě čekají na výsledky expertizy z biomechaniky, aby mohli alespoň částečně určit, co se osudného večera na balkonu v Heyrovského ulici stalo. Vzhledem k tomu, že se pád dívenky obešel bez sebemenšího výkřiku, předpokládají kriminalisté, že matka dítě zřejmě vylákala na balkon pod záminkou, že se podívají na podvečerní Olomouc z výšky.

Žena skočila z 13. patra paneláku na rohu Heyrovského a Jánského ulice Žena skočila z 13. patra paneláku na rohu Heyrovského a Jánského ulice | Pavel Ryšlink

„Je velmi nepravděpodobné, že by se skoro sedmileté dítě nebránilo a nekřičelo, pokud by vědělo, co mu chce byť blízký dospělý udělat,“ řekla Blesku olomoucká psycholožka Jaroslava Holická. Policisté už mají jasno i v otázce motivu.

„Byla to neradostná situace v rodině,“ řekla dále policejní mluvčí Jitka Dolejšová. Blesk zjistil, že žena byla rozvedená a nechtěla se o dceru dělit s bývalým manželem. Při vyšetřování také vyšlo najevo, že se pokoušela o sebevraždu i v minulosti.

pamo ( 9. března 2010 22:45 )

Taková psychopatická ženská neměla dostat dítě do péče.

gevi ( 9. března 2010 20:18 )

za zvrácenou povahu, když pro svou ješitnost a domnělou křivdu na sobě zavraždí šestiletou holčičku. Jak může jít pomsta tak daleko? Šílená představa.

blesk123456 ( 9. března 2010 15:58 )

jak jsem říkal, příště tu létající květinku z balkonku neodnášej

fiiikulka ( 9. března 2010 14:26 )

se ani nedá slovy okomentovat, na to slova nejsou

kudlankabezbozna ( 9. března 2010 13:46 )

Noo, tak nějak. Při představě, že bych tohle udělala svým dětem, které mají pod kůží to, že bych pro ně bez skrupulí i umřela .... Odpočívej v pokoji, holčičko

Zobrazit celou diskusi