Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lékaři zapomněli v břiše pacientky špachtli!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Pavel Ryšlink)
Autor: INT - 
13. února 2010
20:31

Obrovskými bolestmi doplatila na nedbalost lékařů pacientka ivančické nemocnice. Při operaci jí zapomněli v břiše 28centimetrovou chirurgickou špachtli!

Pacientka podle informací serveru novinky.cz trpěla téměř pět měsíců, než lékaři zjistili, co způsobili, a nástroj vyndali.

Špachtle, kterou měla žena zašitou v břiše, se uvnitř při jakémkoliv pohybu posunovala. Pacientka proto musela vytrpět neuvěřitelnou bolestí. Personál nemocnice se navíc svoje selhání snažil utajit a ženě nabízel odškodnění.

Ta se chce ale obrátit na soud. Kvůli nesnesitelným bolestem se údajně dokonce chtěla oběsit. Neudělala to prý jen proto, že by se neměl kdo starat o nemocného manžela.

Primář Aleš Skopal, který operaci vedl, je z toho zdrcený. Podle serveru novinky.cz a TV Prima prohlásil, že to není jen jeho chyba.

O operační nástroje se podle něj stará instrumentářka, která si fatální chyby nevšimla a po operaci jí prý žádný z používaných nástrojů nechyběl.

djaba ( 14. února 2010 15:25 )

Také má minimum pacientů a já jsem u něj ze setrvačnost a z důvodu preventivních prohlídek pro můj závod , který má s ním smlouvu.

kofila ( 14. února 2010 07:10 )

Nevím proč to tak je, ale mám podobné zkušenosti. Měla jsem nemocnou matku, přišlo mi to, jako by každé vyšetřování oddalovali a dostal mě dotaz, když jí bylo opravdu zle, jestlil chce do nemocnice. A to se stalo u obvoďáka i na plicním...dělalo to na mně dojem, že jí vůbec do nemocnice poslat nechtějí. Po dobu její nemoci jsem měla tu čest poznat naše zdravotnictví, zájem o člověka veškerý žádný... Nechci lékařům křivdit, těm dobrým se omlouvám, ale my jsme měli halt smůlu.

zirafa ( 13. února 2010 21:11 )

chce to změnit obvoďáka.... a proč někdo dobrovolně chodí k smrťákovi a řezníkovi?!

zirafa ( 13. února 2010 21:10 )

PĚT měsíců s bolestmi??!! vždyť stačilo udělat sono! A jestli jí ho obvoďák nenapsal, tak bych jela na pohotovost a dokud by mě pořádně nevyšetřili, tak bych se otamtud nehnula! Ta instrumentářka by zasloužila pár facek! A ať špitál cáluje!

djaba ( 13. února 2010 20:39 )

Jestli její obvodní lékař byl stejných kvalit jako obvoďák můj , tak se nedivím. Ten také nepošle nikoho na žádná běžná vyšetření , natož k žádnému specialistovi.Ono vůbec v našem regionu je sestava specialistů.Jednomu se dokonce přezdívá Doktor smrt. a jinému Křečový řezník.

Zobrazit celou diskusi