Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Za zapomenutou špachtli už padají hlavy!

Autor: Ondřej Požár - 
15. února 2010
14:31

Za selhání lekařů v ivančické nemocnici, kteří nechali pět měsíců v těle pacientky (66) chirurgický nástroj, padají tvrdé tresty.

Primář Aleš Soukal, který má dva měsíce do důchodu, nabídl řediteli nemocnice svou rezignaci a ten ho následně odvolal z funkce. Z funkce byli odvoláni také vedoucí sterilizace a vedoucí sestra operačních sálů. Instrumentářka, která loni v září nespočítala nástroje a nepřišla na to, že jí chybí 28 cm dlouhá ocelová špachtle přijde o osobní ohodnocení. "První chyba se stala už při operaci, když při revizi nenašli nástroj a nezjistili, že jim chybí. Druhá chyba se stala za týden, kdy se na centrální sterilizaci zjistilo, že jim nástroj chybí," řekl ředitel nemocnice Jaromír Hrubeš.



Jihomoravský hejtman Michal Hašek uvedl, že se Zdence Kopečkové osobně v pondělí omluvil a probral s ní její zdravotní stav i situaci jejího těžce nemocného manžela. Ten je pacientem léčebny dlouhodobě nemocných ivančické nemocnice. "Zvažujeme poskytnutí daru paní Kopečkové, kdy vezmeme v potaz nejen její zdravotní stav, ale i její rodinnou situaci. Koupíme kompenzační pomůcky pro jejího manžela a zařídíme bezbariérový vstup do jejich domu. Do budoucna chceme řešit předcházení podobným situacím, " dodal Hašek.

Finanční odškodnění pacientky nyní řeší pojišťovna. Jeho výši ředitel nemocnice nechtěl odhadnout s odkazem na posouzení stavu znalci. Primář Soukal působil v ivančické nemocnici 15 let a jako lékař má za sebou 40 let praxe. Podle Hrubeše to byl velmi kvalitní doktor.

jara261 ( 20. září 2013 02:25 )

VÍCE INFO ZDE V DISKUSI U TOHOHLE ČLÁNKU: Uráží hrubě Klause. Ale je to jen přestupek... Uráží hrubě Klause. Ale je to jen přestupek... "Zabiju vás všechny – KAT ČR Václav Klaus". "Vládne nám HOVADO ČR Václav…

jara261 ( 20. září 2013 02:21 )

ZDE MÁTE TO SAMÉ.PAPALÁŠI KRYJÍ PAPALÁŠE I KRIMINÁLNÍKY CO PRO NĚ MAKAJÍ: Slávek Kvasnička Tohoto podvodníka a nebezpečného zločince pana Antonína Klusáka,který na černo pracuje mafián ve státní správě,kryjí veškeré dostupné České Státní instituce,protože pro ně páchá více než zločiny,ale přímo přečiny hraničící s jeho i státní svéprávností.... Před 12 hodinami · To se mi líbí Lu Bík Juricek Lidi, sakra, co budeme dělat?! Takto můžeme všichni dopadnout, když se nesemkneme společně, na co čekáme?! Před 11 hodinami · Už se mi to nelíbí · 1 Miroslav Volák to je mazec. Před 11 hodinami · Už se mi to nelíbí · 1 Dagmar Novotná to je teda síla *** hnusný tahle politická sebranka za naše prachy nás likvidují nevím na co lidi čekají Před 11 hodinami · Už se mi to nelíbí · 1 Slávek Kvasnička Mě se z toho všeho ozvaly staré zdravotní neduhy a to by se za přijatelných životních podmínek nestalo když už to jednou bylo vyléčeno a k tomu se mi přidaly další zdravotní problémy.Je to politckozločinecká destrukce občanů,jejich majetků dále měst,ob...Zobrazit další Před 8 hodinami · To se mi líbí Dagmar Novotná nejhorší je že se lidi nespojí a nepodají hromadně žalobu že nás ožebračují psychicky týrají a zdravotně poškozují a omezují naší svobodu Před 8 hodinami · Už se mi to nelíbí · 1 Dagmar Novotná ty sviňarny jim platíme hajzlové Před 8 hodinami · Už se mi to nelíbí · 1

vseznaleksenior ( 17. února 2010 20:52 )

když si dovolujete takový odsudek.Když je straší žena, má převislé břicho, atrifii, podkoží, diastasu musculi recti abdominis et cetera.. To se to šije...To je radost.. A ještě takovéhle komenttáře !!!!! Stydte ser !!!

vseznaleksenior ( 17. února 2010 20:49 )

Nebudme krvežíznivý tupý dav... POkud by to takhhl šlo dále, za 10 let Vás budou operovat bulhaři, ukrajinci a rumuni... Pak teprve uvidíte !!!

libor123 ( 16. února 2010 20:26 )

Tak musím konstatovat, že Ivančický špitál je vyhlášený. Údajně tam byl i Julínek, ale nevím co je na tom pravdy. Jinak paní to vůbec nezávidím. Přeju jí brzké uzdravení a jejímu manželovi taktéž. Jinak doktororovi okamžitě na hodinu výpověď a bez náhrady mzdy a odstupného. Když udělá takovouto chybu která může člověka stát život tak nemá ve zdravotnictví co dělat. Už jen pro výstrahu všem ostatním. Podle mého názoru měli zkontrolovat než zašijí jestli něco nezapoměli. To se očividně nestalo. A doktor by měl platit do smrti paní bolestné.

Zobrazit celou diskusi