Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prostějov v problémech: Švadlenám ale práce zůstane

Martina Votavová pracuje v dílně na výrobu pánských sak. I jí by měla práce zůstat.
Martina Votavová pracuje v dílně na výrobu pánských sak. I jí by měla práce zůstat.  (Autor: ČTK- Vladislav Galgonek)
Autor: Pavel Ryšlink - 
20. ledna 2010
07:20

Prodejem majetku a zefektivněním výroby hodlá vedení Oděvního podniku Prostějov zachránit závod a práci pro 1500 zaměstnanců. Firma je totiž od pondělka kvůli dluhům ve výši 1,6 miliardy v insolvenčním řízení.

„Pokud jde o prodej majetku, půjde o takový, který přímo nesouvisí s oděvní výrobou,“ řekl Blesku mediální zástupce podniku Karel Samec. Kvůli zefektivnění výroby proběhne vnitřní průzkum, na jehož základě mohou být například některé provozy z více budov sestěhovány do jedné a podobně. „Znovu opakuji, že nechystáme v této souvislosti žádné plošné propouštění. Plánujeme pouze pozvolné snížení počtu pracovníků v administrativě,“ řekl Karel Samec s tím, že veškeré kroky, které bude chtít firma provést, budou muset schválit věřitelé.

OP Prostějov je největší evropský výrobce pánské a dámské konfekce. Desítky let prosperující firma se v roce 2008 náhle dostala do propadu. Nyní dluží především bankám 1,6 miliardy.

V roce 2008 a na počátku roku 2009 se OP podílel jako partner na telenovele Ošklivka Katka. „OP Prostějov na seriálu Ošklivka Katka spolupracoval. Nejednalo se ale o peníze, OP jen dodával oblečení, například obleky pro hlavního představitele Lukáše Hejlíka,“ uvedl zdroj z televize.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi