Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Letiště Vodochody: Konkurence pro Ruzyň!

Autor: ČTK, rum, ših - 
14. ledna 2010
05:26

Ruzyňské letiště bude mít vážnou konkurenci. Sotva 30 kilometrů od Prahy by mělo už za necelé tři roky začít plně fungovat Letiště Vodochody. To hodlá za rok přepravit až 3,5 milionu pasažérů!

Vodochodské letiště bude nízkonákladové, žádná rozsáhlá stavba, žádné tubusy, výstup z letadel bude rovnou na plochu…

Investice na stavbu se pohybuje kolem tří miliard a už prý probíhají jednání s leteckými společnostmi. „Zájem z jejich strany je. V Evropě najdete jen velice málo hlavních měst, která by neměla své druhé letiště,“ uvedl ředitel letiště Martin Kačur. Podle něj ale Vodochody nechtějí jen přebírat cestující Ruzyni, ale chtějí si vybudovat svou vlastní klientelu. Plánují, že každý den odbaví na 50 letadel. Pokud letišti plány vyjdou, stane se po Ruzyni druhým největším aeroportem v republice. Co na to Ruzyň? „Konkurence se nebojíme, dokážeme uspokojit všechny typy zákazníků od charterových letů až po pravidelné linky,“ řekla mluvčí letiště Michaela Lagronová.

Už menší nadšení z nového letiště panuje mezi lidmi z přilehlých obcí, kteří se bojí především nadměrného hluku. „Rozšířená kapacita je pro náš region nepřijatelná,“ řekla starostka Máslovic Vladimíra Sýkorová.

socatko ( 14. ledna 2010 14:10 )

A proc radeji neinvestuji ty penize do renovace a vubec zlepseni letiste v Ostrave, vzdyt kolik pasazeru se drkoca pres celou republiku do Prahy!!

malyhad ( 14. ledna 2010 05:14 )

Ruzyně,Kbely,Vodochody = dvě letiště?Přitom Ruzyně má problém s dopravní dostupností a Vodochody,které jsou o kousek dál,ještě větší.Kdyby to bylo na opačném konci města,tak by se ta snaha být světovým dala trochu pochopit.

Zobrazit celou diskusi