Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Silnice Louny – Most: Zavřeno! Až do jara!

Na silnici z Loun do Mostu se už znovu pracuje.
Na silnici z Loun do Mostu se už znovu pracuje.  (Autor: autorka)
Autor: Jana Ulrichová - 
12. listopadu 2009
07:34

Jedna z nejfrekventovanějších silnic na severu Čech vedoucí z Loun na Most, Bílinu a Teplice je už od června uzavřená. Stavbaři ji rozšířují a teď si měli řidiči konečně oddechnout. Jenže… Stavbaře zastavily balvany a po silnici se neprojedete až do příštího dubna!

Komplikace s objízdnými trasami, po kterých musí jet každý řidič směřující do Mostu od Prahy, se nelíbí ani vedení lounské radnice. „Kompletní uzavírkou úseku Dobroměřice – Odolice vznikla pro naše město a jeho okolí obtížná situace. Vozidla hledají náhradní trasy po okolních silnicích, které jsou tím přetíženy,“ uvedl starosta Loun Jan Kerner.

Zastupitele navíc znepokojilo zjištění, že krátce po zahájení stavby se téměř všechny práce zastavily. Rozestavěná silnice nevypadá, že by se po ní mělo znovu jezdit už v prosinci, jak bylo původně plánováno, což teď potvrdil i náměstek ministra dopravy Tomáš Kaas. Podle něj se totiž během rekonstrukce objevily geologické problémy, které neodhalily ani předchozí průzkumy. „Jednalo se o zvýšený výskyt kamenitých materiálů s množstvím balvanů, jejichž použití do násypu bez další úpravy nevyhovovalo normě,“ uvedl.

Už teď je jisté, že termín 30. 11., do něhož měl být úsek Dobroměřice – Odolice zprovozněn, dodržen nebude. „Ředitelství silnic a dálnic proto začalo připravovat prodloužení uzavírky do dubna 2010,“ dodal Kaas.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi