Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kameraman zachytil poslední oběť povodní krok před smrtí!

Autor: Jana Ulrichová, pes - 
30. července 2009
05:00

Zmizela během bleskové povodně, jež zasáhla Děčínsko před třemi týdny. Tělo Naděždy Rubnerové (†40) z Benešova nad Ploučnicí vydalo Labe až v pondělí. Blesku se teď ozval svědek, kterému se podařilo natočit její poslední chvíle.

Krok před smrtí ve vodě! Zemřela, když spolu se svým manželem zachraňovala jiné. Blesk získal exkluzivní záběry, pořízené jedním ze čtenářů, jež tyto dramatické okamžiky zachycují. Na záznamu je vidět Naděžda Rubnerová, jak 4. července v době, když se městem valí voda, přechází na levou stranu Žižkovy ulice a v obavách hledí do přízemních oken vozíčkářky, které už živel zcela odřízl cestu. Podle svědků se jí pak vydala na pomoc, silnici přebrodila, silný proud ji ale strhl a odnesl.

372445:gallery:true:true
Stala se tak patnáctou obětí letošních letních záplav. Ze záznamu, který čtenář na místě pořídil, je rovněž patrné, že stejně statečně, jako jeho žena, si ve vypjatých chvílích počínal i manžel Naděždy Rubnerové Radek. „I když je handicapovaný, po úrazu mu v zápěstí chybí obě ruce, pomohl zachránit jednoho ze sousedů, kterého strhl proud běsnící vody,“ popsal autor videa, který si přál zůstat v anonymitě. Tonoucího muže se pak ujali další lidé, kteří jej vtáhli do domu, a tím mu zřejmě společně zachránili život.

xearsa ( 30. července 2009 16:42 )

kazdej kdo se vcas dostal z Zizkovky nahoru na most mel v ruce fotak,kameru nebo mobil a tocil tu hruzu ... nikdo nemohl vedet ze se tam, neco takoveho stane!

ctenar ( 30. července 2009 06:01 )

...doufám, že za to video dostane ještě zaplaceno. Hezky česky: chlap čumí a fotí, žena chrání lidský život... Velmi, ale velmi smutné

Zobrazit celou diskusi