Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Češi v práci? Brouzdají na netu a hrají hry!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: pes, ČTK - 
14. července 2009
06:52

Jací jsou Češi pracanti? Nic moc. Podle průzkumu stráví v průměru pětinu ze své 8,5hodinové pracovní doby zábavou. Pro zaměstnavatele pracují maximálně sedm hodin a zbytek nejčastěji tráví na internetu nebo hraním počítačových her.

 

"Osobně vidím největší nešvary v používání sociálních sítí a komunikačních nástrojů typu ICQ nebo Skype. Zaměstnanci věnují nepracovní komunikaci překvapivě velkou část pracovní doby," řekl Robert Kleiner, ředitel pro strategický rozvoj společnosti truconneXion, jež průzkum prováděla.

Dlouho vedla tabulku odpočinkových aplikací karetní hra Solitaire. V roce 2007 ji zastínily online strategické hry typu Travian a návrat karet se neočekává ani letos. Letošní prim drží sociální sítě typu Facebook. Vzhledem k tomu, že na nejpopulárnější světové síti má profil už přes milion Čechů, tráví tam čas i drtivá většina zaměstnanců v kancelářských profesích. Online hry hraje přes 70 procent všech hráčů v pracovní době.

Kvůli hraní her v pracovní době a brouzdání po internetu musely desítky lidí opustit například kopřivnickou Tatru nebo ostravský magistrát.

warumfernet ( 14. července 2009 19:40 )

Do práce mají chuť dračí, létě nemakaj a v zimě tančí.......

warumfernet ( 14. července 2009 16:42 )

Proč lžeš - je to téměř všady, ale on každý vidí jen to co chce....

i626 ( 14. července 2009 16:18 )

No, nebudeme zveličovat. Ono je to hlavně úřad od úřadu a fabrika od fabriky. Já znám úředníky co pijí kafe za pochodu a na nějaký postávání nemají prostě čas, stejně tak znám lidi z fabriky, co na noční chrápou a přes den se taky umí výborně zašít.

katulka ( 14. července 2009 14:52 )

nemyslím si, že Češi jsou v tomhle horší než kterýkoliv jiný národ, ale podporuju názor, že by se mělo dělat do výše platu, jenže to by tady u nás skoro nikdo nedělal, anebo pak snížit pracovní dobu třeba jen na 7h a bylo by míň času na surf po netu, mě teda 8,5h příjde přehnané, vždyť tím zabijeme spoustu času, který bysme mohli využít mnohem líp...

warumfernet ( 14. července 2009 14:42 )

ale kafíčka, cigaretky, novinky, svačinky si může dovolit naše úřednická šlechta. A je to takový Czechistánský folklór ještě z totáče, že jako úředník máš vystarané a pohodovou práci, ale pokud musíš ze zoufalosti dělat ve fabrice na lince nebo v supermárketu, tak jsi novodobý otrok s pracovní dobu našlapanou prací, děláš i za úředníky a znormovanou máš každou vteřinu. Mnohokrát jsem to zažil , kdy člověk kmitá jak šuspajtl, nemá čas ani na přestávku a při tom venku před kanclem stojí už půl hodiny hlouček úředníků s cigárkama v nejlepší zábavě. A mnohdy ti ouřadi ani nemají vzdělání - ale pouze známosti!

Zobrazit celou diskusi