Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Za připojení k Facebooku v pracovní neschopnosti vám hrozí vyhazov!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: rvs, INT - 
28. dubna 2009
14:21

Přesně to se minulý týden stalo zaměstnankyni švýcarské pojišťovny Nationale Suisse. Její šéfové zjistili, že zatímco je žena na nemocenské kvůli údajné migréně z práce na počítači, je připojena k internetu.

Lékař ženě doporučil, aby několik dní odpočívala v neosvětlené místnosti. Místo toho ale Švýcarka trávila svou pracovní neschopnost připojená na oblíbený komunitní web Facebook. Podle Nationale Suisse tím jejich zaměstnankyně porušila základní důvěru mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem. O události informoval server BBC.

Mladá žena se ale nařčení rozhodně brání. „Ke svému účtu na Facebooku jsem se připojila jen na skok z mobilního telefonu, abych si přečetla nové zprávy od známých. Počítač jsem opravdu ani na chvíli doma nezapnula,“ prohlásila v rozhovoru pro internetový server 20 Minuten. Pojišťovna prý podle ní dokonce na Facebooku zřídila falešný účet, pomocí něhož své zaměstnance špehuje. Po výpovědi tento účet z mých přátel na Facebooku zmizel, tvrdí bývalá zaměstnankyně pojišťovny.

Nationale Suisse toto nařčení rozhodně odmítá. Na ženino připojení k Facebooku údajně přišel jeden z jejích kolegů, který neváhal a pohotově případ nahlásil vedení. Kvůli kauze vydala pojišťovna zákaz připojení k jakýmkoliv komunitním webům během pracovní doby.

 

 

benicek10 ( 5. července 2009 16:38 )

Nic tak překvapivého to není.Ted nás hlídají počítače,auta se nenastartují pokud je řidič pod vlivem....a bude hůř!Za chvíli bude člověk obětí vlastních hračiček!RUR je tady...

Zobrazit celou diskusi