Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Čechy zachvátila eurohorečka!

Archív
Archív  (Autor: Archív)
Autor: op, kb, zb - 
26. června 2009
05:00

Lidé jako šílení shánějí eura na své dovolené a z mnohých směnáren musí odejít s nepořízenou. Podle odborníků je totiž nejvyšší čas teď výhodně eura nakoupit, protože se čeká oslabování koruny.

Kurz koruny je právě teď lehce nad 26 Kč/EUR, tedy nejvýhodnější od půli ledna. Právě proto zaznamenávají obrovský zájem téměř všechny směnárny.

„Od pondělka, co klesl kurz, je u nás obrovská poptávka po eurech. Jestliže dříve přišlo za den nakoupit eura 10 lidí, teď je to sto. Zásoby eur ale stále máme,“ řekla Marcela Herejková ze Směnárny Eurowex u plzeňského Kauflandu, kde včera bylo euro za 26,60 Kč.

To směnárny v centru Prahy jsou na tom hůř. Z pěti, které Blesk včera na Václavském náměstí otestoval, neměly eura čtyři. „Nejvíc je o eura zájem mezi Čechy a Ukrajinci, od rána se tu dveře netrhly,“ řekl pracovník směnárny Western Union, kde jsme také nepochodili.

Například v Brně, kde směnárníci potvrdili obrovský zájem, byla včera situace lepší. Eura se dala sehnat všude, kde to Blesk zkoušel. „Můžu vyměnit i 10 tisíc eur v kurzu 26,45 Kč za euro,“ uvedl Emad Jalil ze směnárny Exchange v České ulici. Nejčastěji si prý lidé na dovolenou mění eura za zhruba 6 tisíc korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi