Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Most: Večerní hádka sousedů skončila smrtí

Pro útočníka, který se zabarikádoval ve sklepě, si došli strážníci
Pro útočníka, který se zabarikádoval ve sklepě, si došli strážníci  (Autor: Foto pro Blesk - MP Most)
Autor: Jana Ulrichová - 
3. května 2009
09:40

Krvavým incidentem a smrtí souseda skončila o víkendu hádka v Mostě. Dvě rodiny, které po čtvrtstoletí společně sdílely dvojdomek, se nepohodly. Muž (51) pak na o něco staršího souseda v sobotu kolem deváté hodiny večer zaútočil nožem. Lékařům se ho nepodařilo zachránit.

Útočník byl podle svědků notně opilý. Po incidentu utekl do sklepa a tam se zabarikádoval. Ven ho vyvedli strážníci. „Je podezřelý z vraždy. Nyní je v cele, kde čeká, zda jej soudce pošle do vazby,“ uvedl policejní mluvčí Ladislav Cvik.

Sousedé v jinak poklidné čtvrti, kde si všichni vidí doslova do talíře, nechtěli o tragédii vůbec mluvit. Sdílní nebyli ani příbuzní aktérů krvavého dramatu. Napřed tvrdili, že se v domě nic nestalo. Pak se, podobně jako podezřelý ve sklepě, zavřeli uvnitř svých domků a odmítali otevřít.

Napadený měl několik bodných a řezných ran v břiše a hrudníku. Záchranáři jej v kritickém stavu převezli do mostecké nemocnice, kde se jej lékaři ještě pokoušeli resuscitovat. „Mnohačetným zraněním ale v noci na včerejšek podlehl,“ potvrdil Jiří Vondra, mluvčí Krajské zdravotní a. s., pod níž mostecké nemocnice spadá.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi