Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pochod extremistů v Plzni byl bez incidentů

Autor: zb - 
14. března 2009
18:07

AKTUALIZUJEME: Houkající sanitka, které nemohla projet, musela se vrátit a pracně objíždět křižovatku. Policisté, kteří tlačí rozbité auto. Tři šašci provokující příznivce ultrapravice, dva zadržení a stovky lidí v ulicích s nápisy v rukách "Náckům ne".

Tak se dá stručně popsat pochod zhruba stovky ultrapravičáků centrem Plzně. Udržet z nepřátelené tábory od sebe musela policie. Do akce nasadila stovky mužů. "Zadrželi jsme dva účastníky pochodu. Jeden si maskoval tvář. A to se podle zákona nesmí. Druhý měl na krku vytetované číslo 88," řekl náměstek západočeského policejního ředitele Jaromír Kníže. Číslo 88 bývá vykládáno jako zkratka nacistického pozdravu "Heil Hitler".



Policejním těžkooděncům se podařilo na rohu ulic Solní a Klatovská třída udržet od sebe účastníky pochodu a zhruba 250 Plzeňanů, kteří drželi v rukách nápisy "Náckům ne". Ultrapravičáci vykřikovali i hesla "Izraelští vrazi, odejděte z Gazy." Plzeňané jim opláceli "My jsme tady doma".

"Mysleli jsme to tak, že jsme v Plzni, v Česku doma a oni nám tady nebudou pod okny vykřikovat nesmysly," vysvětlil Blesku naštvaný Jaromír Novotný (54). Pochod skončil na náměstí Republiky, kde ultrapravičáci pronesli krátké projevy.

CO ULTRAPRAVIČÁCI KŘIČELI:
1) USA, Izrael táhněte do pekel
2) Izraelští vrazi, odejděte z Gazy
3) Izraelští chudáci
4) Stop sionismu

torro ( 14. března 2009 23:27 )

stale jenom je slyset DS jsou extremisti nackove a co komunisti ti maji ruce od lidske krve az po loket proc nejsou tito levicovy vrazi take zakazany

Zobrazit celou diskusi