Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pohřeb Honzíka (+11): Spolužáci četli úryvky z bible

Autor: Slávka Červená - 
9. února 2009
13:20

AKTUALIZOVÁNO: V kostele Panny Marie Sněžné v Provodově-Maleniskách v pondělí odpoledne proběhlo poslední rozloučení s Honzíkem (+11). Ten je po Danovi (+11) druhou obětí mohutného stromu, který se vyvrátil v centru Zlína.

Mše za zemřelého začala v pondělí v 15 hodin. Kněz poděkoval za mimořádnou vlnu solidarity, která se po tragické události zvedla. Některé úryvky z Bible četli Honzíkovi spolužáci. Při mši hrála a zpívala schola provodovské farnosti.

Do malého kostela se lidé nevešli, proto bylo ozvučeno i prostranství venku, kde byly připraveny další lavice. Po mši se odebral pohřební průvod na půl kilometr vzdálený hřbitov, kde kde byla rakev uložena do hrobu. V čele průvodu nesli ministranti kříž, následovali je Honzíkovi spolužáci, dechová hudba, kněz a za ním pohřební vůz s rakví, rodina a smuteční hosté.

Spolužáci Honzíkovi na rozloučenou přinesli své nejoblíbenější plyšáky. V oblasti je také zvykem, že pokud zde zemře mladý člověk, přišpendlují se dětem na klopu tzv. voničky (malá větvička s bílou mašličkou).

Tragédie se odehrála 22.ledna. Na chlapce, kteří šli ze školy, a na dalších pět lidí, spadl v centru města mohutný jasan. Měl uhnilé kořeny. Dan z Luhačovic zemřel na následky těžkých zranění hlavy a hrudníku druhý den. Honzík byl převezen do Fakultní nemocnice v Brně, kde statečně bojoval 12 dnů. Zemřel 3. února.

farfalla ( 9. února 2009 20:00 )

i ja bych chtela vyjadrit moji uprimnou soustrast rodicum Honzika a Danecka ..je mi to moc lito

modroocka ( 9. února 2009 19:43 )

Chtela byh poprad uprimnou soustrast vsem pozustalym a hlavne rodicum Honzika a taky Danecka. Je to nejvetsi ztrata, ktera muze rodice postihnout! Je mi to nesmirne lito!!!

nikki ( 9. února 2009 16:23 )

neni nic horsiho nez phled na bilou rakev... znama to rika od te doby co ji zemrela 8 mesicni neter.. a ma pravdu, obema rodinam soustrast

rosette ( 9. února 2009 15:30 )

Chtěla bych vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým, ať již nešťastným rodičům, tak všem, kdo Honzíka znali a měli ho ze srdce rádi. Této informace se mi dostalo jen prostřednictvím médií, ale i tak mne to hluboce zasáhlo.

Zobrazit celou diskusi