Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pohřeb Dana (†11): Bílá rakev, bílé květy a tichá bolest

Autor: Marie Machková - 
31. ledna 2009
19:08

Bílá rakev, bílé květy. A tolik bolesti! Ta byla v obřadní síni v Luhačovicích až hmatatelná. V sobotu se tam přišly rozloučit desítky a možná i stovky lidí s Danielem V. (†11), kterého ve Zlíně zabil strom.

Na pohřeb se Danielem V. (†11) přišly rozloučit desítky a možná i stovky lidí. Chlapce zabil strom, který kvůli uhnilým kořenům spadl minulý čtvrtek ve Zlíně.

Ve smuteční síni všechny mrazilo. Nikdo nic neříkal, lidé stáli bez hnutí, otřesení a s kamennými obličeji. Skoro nikdo neplakal, ani spolužáci či kamarádi z Junáka, ani nejbližší příbuzní. Jakou bolest asi prožívala Danielova máma!

Když dozněly písně Beatles, promluvil k mlčícímu davu dětský hlas. Představil Dana a připomněl jeho krátký život. Ale v první osobě, jako by se se všemi loučil sám zesnulý školák.

Více o tragickém úmrtí chlapce čtěte zde!

"Bavila mě atletika. Hrál jsem na flétnu, ale saxofon mi moc nešel," přiznával se hlas za Dana. Vzkázal i holkám, které do něj byly zamilované, že bude pořád s nimi. "Honzovi, který stál ve čtvrtek vedle mě, chci říct: drž se," vzkázal nakonec kamarádovi, kterého také zasáhl padající strom a zraněný leží v nemocnici.


Proč Daniel zemřel

Mohutný, dvacet metrů vysoký a asi padesátiletý pajasan spadl ve čtvrtek 22. ledna v centru Zlína. Zranil sedm lidí, z toho dva školáky. Jeden z chlapců druhý den zemřel. Znalec Pavel Šimek zjistil, že pajasan žláznatý měl odumřelý kořenový systém. Podle posudku město v péči o porost nepochybilo.

davese ( 1. února 2009 23:51 )

Plně souhlasím s tím, aby rodinu nechali na pokoji. Je ostudné, že nafotili ipohřeb.

kulicka ( 1. února 2009 13:18 )

Doufám že město dá alespoň rodičům 11letého Dana nějaký peníze. Prože je to částečně i chyba města. Tak by to mělo být

pankritik ( 1. února 2009 13:16 )

Můj otec dělá v zemědělství a tvrdí to samé. I krásný strom může mít špatné základy a kořen. Takže doufám že se ta zeleň bude víc kontrolovat

fanynka3 ( 1. února 2009 13:13 )

Snad se na tim ochranci prirody zamysli. Tady to castecne pada i na jejich vrub

bizonek ( 1. února 2009 13:11 )

To musí být hrozné pro matku, když jí zemře 11letý syn. Doufám že to zvládne

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání