Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šílený lékař se zabarikádoval v bytě rodičů

Autor: Jana Ulrichová - 
11. ledna 2009
17:32

Bedýnky s jablky, květináče a igelitové tašky s holuby, na které střílí sportovní střelci, vyhazoval vv neděli po poledni z oken bytu v Litvínově Josef R. (43). Muž se dvěma vysokoškolskými tituly přitom sprostě nadával kolemjdoucím a sousedům.

Nakonec se zabarikádoval v bytě. Zpacifikovat ho musela policejní zásahovka. Záchranáři ho pak převezli do nemocnice.


MUDr. JUDr. Josef R. měl problémy už dříve. Před lety se zpovídal u mosteckého soudu za to, že ve svém bytě v Meziboří vydíral řemeslníka Ivana W, který mu dělal obklady a podlahu. Ze svého bytu ho tehdy odmítl pustit a trval na tom, že musí práci dokončit. Ohrožoval ho přitom pistolí a pak ho donutil vypít láhev whisky. Řemeslník po tomto zážitku skončil na ARO.

Důvodem jeho včerejšího běsnění, které se odehrálo v bytě jeho rodičů v litvínovské Bezdušově ulici, byla údajná hádka s matkou. Protože jako myslivec a sportovní střelec vlastní sedm zbraní, povolali policisté proti němu zásahovou jednotku. "Už dopoledne pobíhal do chodbě domu s pistolemi. Jedna ze sousedek mu je vzala. Další zbraně pak byly zajištěny při zásahu," uvedla severočeská policejní mluvčí Jarmila Hrubešová.

Když zásahovka vnikla do bytu, Josef H. seděl uvnitř a nekladl žádný odpor. Protože se ale při rozbíjení věcí a jejich vyhazování z oken pořezal, odvezli ho záchranáři do nemocnice.

Místní lidi incident příliš nepřekvapil. "Má psychické potíže už dlouho. Už včera tady pobíhal kolem domu a něco vykřikoval. Divím se ale, že mu dovolili řídit auto a hlavně vlastnit zbraně. Ani jsme netušili, že má doma takový arzenál," kroutili sousedé nevěřícně hlavou.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi