Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Iveta: Za záchranu dětí dostane práci

Mladá učitelka Iveta (22) je teď pro žáky hrdinka
Mladá učitelka Iveta (22) je teď pro žáky hrdinka  (Autor: tn.cz)
Autor: Pavel Ryšlink - 
2. listopadu 2008
10:02

Všimla si praskliny ve stropě. Nečekala, co se bude dít dál a vyvedla děti ze třídy. Tím jim zachránila život. Chvíli poté se totiž strop ve třídě v Základní škole ve Vítězné ulici v Litovli zřítil.

 

Iveta Navrátilová (22) přitom ve škole jako studentka pedagogiky jen vypomáhá. Teď tam má ovšem jisté místo. "Udělala super věc. Po studiích, která končí na jaře, tu má stálé místo. Takové lidi si musíme hýčkat. A určitě ji odměníme i jinak, než trvalým zaměstnáním," konstatoval ředitel litovelské školy Blahoslav Melhuba.

KRÁSNÁ UČITELKA ZACHRÁNILA CELOU TŘÍDU: Čtěte zde...

On sám v inkriminované třídě učil před Ivetou Navrátilovou. "Měl jsem tam tři hodiny. Nic nenasvědčovalo tomu, že by se něco mohlo stát," řekl Nedělnímu Blesku ředitel. Strop v učebně se zbortil při poryvu větru. Nejprve se začaly drolit kusy sádrokartonu, když pak kantorka Navrátilová vyvedla děti ze třídy, zřítil se celý podhledový strop o rozměrech 7x12 metrů. Děti jen o vlásek unikly zasypání. Škola je přitom poměrně nová.

"Soudní znalec zatím povolil vyučování v sousedních třídách. Během pondělí či úterý by měl stanovit příčinu pádu stropu. Bez ohledu na výsledek jeho zkoumání už jsem ovšem podal trestní oznámení na neznámého pachatele. Není přece možné, aby se za zhoršeného počasí školy stávaly životu nebezpečnými místy," říká rezolutně ředitel.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině