Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Krásná učitelka zachránila celou třídu

Autor: Pavel Ryšlink - 
31. října 2008
15:53

Ivetu Navrátilovou oslavují žáci jako hrdinku. Mladá učitelka (22 let) si při vyučování v základní škole v Litovli všimla prasklin ve stropu a doslova na poslední chvíli vyhnala děti ze třídy.

Ještě když děti opouštěly třídu, začal se ze stropu drolit sádrokarton. „Následně, když už ve třídě nikdo nebyl, se uvolnila a spadla celá podhledová konstrukce stropu o velikosti 7 x 12 metrů,“ řekla Blesku olomoucká policejní mluvčí Marta Hanzlová.

Mladá učitelka tak zabránila strašnému masakru.

Strop se podle ní zřítil postupně celý, včetně kovové konstrukce, tepelné izolace a elektroinstalace.

„Když nám dcera doma vyprávěla, co se ve škole přihodilo, krve by se v nás nedořezal. Stačila chvilka a děti mohly být pohřbeny pod hromadami suti a železa,“ řekla maminka jedné ze školaček, které všímavá učitelka včas vyvedla ze třídy.

„Jsme jí strašně vděční. Doufáme, že bude příležitost jí nějak poděkovat,“ dodala matka školačky.

Policejní experti nyní zjišťují, co bylo příčinou pádu stropu v učebně. Jednou z vyšetřovacích verzí je, že při čtvrtečním vichru vznikl mezi původním stropem místnosti a sádrokartonovým podhledem podtlak a to způsobilo jeho destrukci. Muži zákona zjišťují eventuální míru zavinění různých osob. Škodu škola předběžně vyčíslila na 200 tisíc korun.