Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nehoda jako z akčního filmu: O vlásek jsem unikl smrti!

Autor: ja, oj, Zbyněk Schnapka - 
5. dubna 2012
14:59

Ohnivá smrt sáhla na Václava Krafta (35) z Nové Vsi na Klatovsku. Při srážce dvou aut u Soustova mezi Klatovy a Domažlicemi totiž měl obrovské štěstí, že se mu nic nestalo. Jeho auto Audi A8 i druhý vůz Mazda 323 totiž začaly po srážce hořet.

„Jel jsem od Domažlic. Blížil jsem se k horizontu kopce a najednou se proti mně vyřítila mazda. Její řidič nerespektoval plnou čáru, předjížděl kamion a řítil se na mě. Mihlo se mi hlavou, že je to konec. Prostě na mě sáhla smrt. Já ale nechtěl umřít. Tak jsem strhl auto ze silnice,“ vzpomíná Václav Kraft.

Šofér v protisměru udělal to samé a oba vozy vyletěly do pole. Auto Václava Krafta nadhodil betonový můstek, takže jeho vůz přistál na mazdě. Obě auta ale začala hořet.

„Nevím, jak dlouho jsem seděl otřesený za volantem, ale pak jsem ucítil kouř a viděl šlehat plameny. Zatřásl jsem spolujezdcem a vyskočili jsme z auta. Řidič mazdy byl už také venku,“ dodává Kraft s tím, že za chvíli z obou aut šlehaly plameny, které tavily kov. Z obou vozů zůstaly jen ohořelé kusy šrotu.

martind ( 6. dubna 2012 00:07 )

Pásy snižují riziko úrazu při menší havárii ve střední rychlosti. Při těžkých haváriích buď nepomohou, nebo spíš uškodí. Statistiky lžou, aby bylo opodstatnění pro vybírání pokut za nepoužívání pásů. V celkovém objemu pokut zaujímají pokuty za pásy 1 pětinu až 1 čtvrtinu.

alex_murphy ( 5. dubna 2012 23:54 )

V podstatě máte pravdu, když se nepřipoutám, tak se zabiju nárazem, případně mě dorazí airbag, takže už mi pak následný požár může bejt ukradenej.

lo2f ( 5. dubna 2012 23:16 )

Taky můžete popisovat případy kdy se nepřipoutaný člověk zachránil tím že z auta vylétl. Ale pásy se do aut instalují protože sníží riziko zranění/usmrcení při nárazu. Statisticky více životů zachrání než vezme. Asi vám to moc nemyslí když se kvůli bezpečnosti nepřipoutáte.

martind ( 5. dubna 2012 19:10 )

Samozřejmě, máte pravdu, ale zde ji píšete zbytečně. Ten, kdo nikdy nevystřihával z uhašeného vraku auta tělo, tělo z 90ti% ohořelé, tělo s roztaveným bezpečnostním pásem přiškvařeným k hrodní kosti, tělo kterému ze seškvařených rtů právě unikl poslední dech a v jehož šíleně pokřivené tváři se zrcadlil šílený děs a nepředstavitelná bolest, tak ten nikdy nepochopí a kvůli pár korunám za pokuty a kvůli pár bodům bude dál riskovat tak strašnou a zbytečnou smrt. Ano většinou skutečně zbytečnou. Byl jsem u mnoha takových strašných nehod. Nejčastější příčinou uhoření v autě bylo zaseknutí mechanizmu pásů při nehodě, nebo zranění ruky, které neumožnilo pás odepnout.

frantajonak ( 5. dubna 2012 18:11 )

Jsi debil

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa