Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Spoluvězeň manžela známé atletky tvrdí: Ve vězení Šmídovi nadržovali!

Autor: Kateřina Kycltová, lmk - 
24. března 2012
06:15

Manžel známé atletky, jejíž jméno zakázal soud Blesku zveřejňovat, se měl podle všeho ve vězení jako v bavlnce! Jaroslav Šmíd (77) si v pražské ruzyňské věznici odpykával svůj trest za to, že v roce 2009 podnapilý srazil a zabil cyklistu. Jak však Blesk ve čtvrtek informoval, místo za 3,5 roku opustil Šmíd vězení už za šest měsíců. Jeho tamější privilegia popsal exkluzivně Blesku jeho spoluvězeň.

„Za panem Šmídem chodila jeho manželka zhruba dvakrát týdně. My ostatní vězni jsme museli o návštěvy žádat, a pokud nám byly povoleny, tak jedině jednou za čtrnáct dní,“ popsal Blesku muž, který byl na stejném oddělení ruzyňské věznice a ve stejnou dobu jako Jaroslav Šmíd. Ze strachu z pomsty si však nepřeje být jmenován. Kromě častých a neohlášených návštěv se podle spoluvězně dostávalo Šmídovi také privilegií v podobě neomezených telefonátů. „Mohl si volat, kdy chtěl a jak dlouho chtěl. Osobně jsem viděl, jak si jen řekl a ihned mu byl telefon poskytnut. My ostatní jsme museli písemně žádat,“ tvrdí spoluvězeň Šmída.

Současný manžel známé atletky byl původně odsouzený na 3,5 roku, věznici však opustil už po půl roce. „Klientovi byl trest přerušen na čtyři měsíce ze zdravotních důvodů,“ uvedla asistentka advokáta Richarda Malečka, který Šmída zastupuje. Zdravotní problémy potvrzuje i jeho spoluvězeň: „Chodil s chodítkem. Vím, že má cukrovku. Většina vězňů na tom však byla hůř, a svůj trest si musí odpykat celý,“ uvedl muž, který byl se Šmídem ve vězení.

zelena.karkulka ( 24. března 2012 19:08 )

asi najel na smaženou dietu

zelena.karkulka ( 24. března 2012 19:07 )

dědek má stejně tuhej kořínek,ale však se dočká,v pekle už se mu zahřívá kotel

cococo ( 24. března 2012 15:34 )

Před deseti dny se ládoval smaženým kuřetem, hranolky a salátem v KFC na Chodově u dálnice. Když s Helčou přicházeli, měl v ruce pánskou kabelku. Chodítko by nebylo k přehlédnutí. Ale vypadal a pohyboval se jako velmi svěží starší pán. Na to, že je diabetik, si tam dával do nosu mimo režim pořádně

blooroses ( 24. března 2012 15:16 )

A divila by ses, kolik si toho můžeš za prachy koupit v lochu i v mezích zákona. To pak ti, co na to nemaj, záviděj a práskaj

lysohlavek02 ( 24. března 2012 14:20 )

syfillis..ty se hodně ráda posloucháš co??..ty zkažená figuro

Zobrazit celou diskusi