Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drama na Jižní spojce: Řidiči řešili nehodu, smetla je dodávka!

Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
12. dubna 2012
17:21

Po odpoledním incidentu nedaleko pražské Krče se Jižní spojka opět zastavila a rychle se vytvořily dlouhé kolony. Jedna z nepříliš vážných bouraček, kterých jsou denně v Čechách desítky, se totiž změnila v mnohem větší drama. Na místo nehody se přiřítila dodávka a smetla řidiče, kteří sepisovali protokol o nehodě! Najednou už nešlo o rozbitá světla a ohnuté plechy, ale o lidské životy.

Poblíž čerpací stanice OMV v Praze-Krči dnes došlo k pořádně dramatické situaci. Po střetu VW Golf a projíždějícího mercedesu se začala drobná bouračka řešit i za pomoci asistenční služby. Jenže pak se na místo přiřítila dodávka a její řidič nezvládl řízení...

"Když sepisovali euroformulář, narazil do nic Ford Transit. Nejvážněji zraněného transportoval vrtulník do nemocnice," řekla iDNES.cz mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. "Zbylé dva muže ve věku 26 a 41 let převezly do nemocnice sanitky," dodala mluvčí. Podle mluvčí pražské záchranky Jiřiny Ernestové jsou mezi zraněnými oba řidiči osobních vozů i zaměstnanec asistenční služby.

Na Jižní spojce se po nehodě rychle začala tvořit kolona, dosahující délky až 4 kilometry. Kolem páté hodiny však byly vozy odklizeny a provoz se obnovil.

V tunelu skončilo auto ve zdi, pro řidiče jela záchranka

Čtvrteční odpoledne bylo pro pražské řidiče obzvlášť nešťastné. K další nebezpečné nehodě totiž došlo ve Zlíchovském tunelu, kde jedno auto narazilo do druhého a vytlačilo ho do zdi tunelu.

Řidič druhého osobního vozu na to doplatil zraněním, a tak museli záchranáři vyrazit i na další výjezd.

komodor ( 12. dubna 2012 19:34 )

Nevim proc nechali stat auta uprostred silnice a jeste si stoupli mezi ne s formularema. Na policajty necekali tak to meli dat ke kraji a ne tam stat jako tydyti.

e.44 ( 12. dubna 2012 17:45 )

No rozhodně byla hloupost vyplňovat ten euroformulář přímo na silnici. Kór na tak frekventované, jako je Jižní spojka. Každý myslící člověk se v takovém případě uklidí za svodidla.

Zobrazit celou diskusi