Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Policisté spěchali k zásahu, opilý řidič je vytlačil ze silnice

Opilý řidič přehlédl policejní vůz a vytlačil ho ze silnice. (Ilustrační foto)
Opilý řidič přehlédl policejní vůz a vytlačil ho ze silnice. (Ilustrační foto)  (Autor: Jiří Čada)
Autor: Jaroslav Šimáček - 
9. dubna 2012
14:23

V nočních hodinách došlo na Praze 4 k poněkud kuriózní nehodě - opilý řidič "přehlédl" policejní vůz, mířící se zapnutým majáčkem k zásahu, naboural do něj a vytlačil ze silnice. Po nárazu do sloupu utrpěl jeden z policistů zranění hlavy.

Opilý řidič si patrně nevšiml projíždějícího policejního auta s blikajícím majáčkem a znenadání přejel v Mariánské ulici na Praze 4 do vedlejšího jízdního pruhu. Akorát v momentě, kdy ho míjeli policisté na výjezdu k jinému případu, uvedl server iDnes.cz.

K nehodě v pražské čtvrti Lhotka prozradila policejní mluvčí Andrea Zoulová toto: "Jedním z prvních přistižených řidičů pod vlivem alkoholu byl o Velikonočním pondělí majitel osobního motorového vozidla Citroen Xsara, který nezvládl krátce po půlnoci řízení svého vozu a naboural do policistů."

Policejní auto narazilo po nečekaném nárazu z boku do sloupu semaforu, škoda na značně zdemolovaném vozu byl vyčíslena na 150 tisíc korun. Jeden z policistů musel být převezen s poraněním hlavy do nemocnice.

Zadržený řidič, kterému orientační dechová zkouška odhalila alkohol, tak bude s největší pravděpodobností čelit podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

liwa ( 9. dubna 2012 15:47 )

Prostě prosím nejezděte stále do té Uhříně ve vsi s majáky.Znervozňujete tím slušné podnapilé účastníky silničního provozu a potom to vede k těmto zbytečným excesům.Není kam chvátat.

Zobrazit celou diskusi