Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Chlapec (11) spadl pod tramvaj! Má zlomenou kyčel

Chlapec (11) uvízl pod přední nápravou tramvaje.
Chlapec (11) uvízl pod přední nápravou tramvaje.  (Autor: HZS Brno)
Autor: Gabriela Peringerová - 
7. dubna 2012
18:24

Na silničním přejezdu tramvajové trati u zastávky Branka v sobotu dopoledne hasiči zachraňovali chlapce (11). Při přebíhání přes silnici se dítě dostalo pod přední nápravu tramvaje číslo 3. Chlapec je v nemocnici, má zlomenou kyčel.

Pod tramvaj na lince číslo 3, která jela ve směru do Bystrce, se dnes dopoledne dostal jedenáctiletý chlapec. Na silničním přejezdu tramvajové trati u zastávky Branka bylo dítě zaklíněno pod přední částí vozu ještě před první nápravou. Chlapec byl při vědomí.

Zdravotníci, kteří ho již ošetřovali, mu hned poskytli přípravky utišující bolest, hasiči ke stabilizaci těla pod chlapce zasunuli páteřní desku. Pracovníci dopravního podniku mezitím vypnuli napájení troleje a hasiči vzápětí na tramvajové těleso najeli s vyprošťovacím automobilem a připravovali zvednutí tramvaje. Současně z přední části tramvaje demontovali smetací lišty.

„Vytvořenou mezerou se dítě podařilo vytáhnout ještě před zvedáním tramvaje a předat ho do péče zdravotníků. Díky rychlému zásahu všech byla zraněnému chlapci poskytnuta první pomoc již několik minut po nehodě a za necelých dvacet minut od ohlášení události záchranářům byl chlapec v sanitce připraven k převozu do nemocnice,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Haid.  

Chlapec sice utrpěl vážné zranění, ale zcela jistě se vyléčí. Má zlomenou kyčel a tržnou ránu na hlavě. „Případ vyšetřujeme jako dopravní nehodu. Zkouška na alkohol byla u řidiče tramvaje negativní. Pravděpodobně nebyl viníkem nehody,“ řekla mluvčí policie Petra Vedrová.

 

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi