Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidič přivřel školáka do dveří a vlekl ho za autobusem, nakonec ho přejel

Ilustrační foto. Řidič autobusu si chlapce nevšiml a přivřel ho za aktovku do zadních dveří, dítě skončilo pod kolem
 (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, Zuzana Rathouská - 
13. dubna 2012
18:49

Neštěstí se stalo včera odpoledne ve slovenské obci Lúčky. Řidič autobusu nevědomky zavřel do zadních dveří aktovku, kterou měl desetiletý David na zádech. Školák byl vlečen za autobusem a nakonec zraněn kolem.

Šedesátiletý šofér linkového autobusu si při odjezdu ze zastávky nevšiml, že do zadních dveří přivřel školní tašku malého chlapce. Ten se nebyl schopen z popruhů vlastní aktovky vymanit. Desetiletý školák tak byl za vozidlem tažen.

Davidovi vyděšení spolužáci, kteří stihli vystoupit, začali bít rukama do karoserie rozjíždějícího se autobusu. Řidič zastavil a zadní dveře otevřel. Taška se uvolnila, ale chlapec spadl pod kolo. Šofér nezaregistroval, co se přihodilo a autobus opět rozjel. Dítě tak skončilo pod jedním ze zadních kol.

Nepozorný řidič si ani po tom, co chlapce přejel, ničeho nevšiml a z místa odjel. Záchranku vážně raněnému Davidovi museli zavolat jeho kamarádi. Podle dechové zkoušky nebyl šofér pod vlivem alkoholu. Policie případ stále vyšetřuje.

 

 

 

nojasne ( 24. dubna 2012 10:02 )

Nechci vám brát iluze, ale naši velikáni 19. století se scházeli a svoji záslužnou činnost proovozovali právě v putykách.

nojasne ( 24. dubna 2012 10:00 )

A ty jezdíš s čím ? Pravé zrcátko by mělo být nastaveno tak, aby v něm byl vidět malý kousek pravé strany auta (autobusu), jinak není řidič schopen přesně určit boční odstup těch aut, které vidí v zrcátku, od toho svého. Navíc by tam místo mrtvého úhlu měl přímo mrtvý pás, kde může přehlednout cyklistu nebo motorku.

franta43 ( 21. dubna 2012 23:57 )

že by si ho nevšiml? To je scifi...

cvanhak ( 14. dubna 2012 08:52 )

hofihofi-Nic ve zlém ,ale když vidím tvé příspěvky tak přemýšlím na co v 19. století bojovali za zacování Českého jazyka budoucím generacím velikáni jako Borovský,Jungman,Palacký.Snad měli jít radeji do putyky

hofihofi ( 14. dubna 2012 01:52 )

Ona spis nefungovala, pokud tam vubec byla, signalizace uzamknuti dveri. U nas je povinna.A tam asi take.

Zobrazit celou diskusi