Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Renč boural: Ujel od nehody a vymlouvá se!

Autor: mir, hor, agš, puk - 
18. srpna 2010
05:00

Režisér Filip Renč v úterý ona své 45. narozeniny boural a ujel z místa nehody. "Řidič odmítl i dechovou zkoušku i krevní zkoušku," řekla Blesk.cz mluvčí policie Ivana Ježková. Renč nehodu přiznal, tvrdil ale, že se za volantem střídal s kamarádem.

Renč Blesk.cz předložil rovnou dvě verze scénáře nehody. „Řídil můj kolega z firmy, s autem nic moc není,“ řekl reportérovi Blesku Renč.„S kamarádem jsme se střídali, z vozu je plechárna,“ prohlásil pět minut poté jinému novináři z Blesku. Podle svědectví druhého účastníka nehody ale zřejmě řídil Renč. „Řidič odjel z místa nehody a odmítl dechovou zkoušku,“ uvedli k tomu ještě policisté.

Podle policie režisér vozem subaru naboural, z místa nehody ujel a policisté jej dostihli v pražské Kolbenově ulici. „Mohu potvrdit, že ve 14:34 se na křižovatce ulic Nademlejnská a Poděbradská stala nehoda subaru a volva.

Řidič z místa nehody ujel. Policisté ho dohonili za tři minuty až u autoservisu vozidel subaru v doprovodu ženy. Tvrdil, že auto neřídil, a odmítl dechovou zkoušku i lékařské vyšetření,“ řekla Blesku mluvčí pražské policie Ivana Ježková.

Renčova verze číslo jedna - Řídil kolega z firmy

Nehodu posléze potvrdil i sám Renč. „Nic moc se nestalo. Bourali jsme sice z vlastní viny, ale odnesli to trochu jenom plechy,“ svěřil Renč. „Já jsem neřídil, řídil můj kolega. To auto je firemní, a protože já jsem majitelem firmy, musel jsem na policii i podepsat nějaké papíry,“ bagatelizoval havárii režisér.

Renčova verze číslo dvě - Žádný alkohol

Pět minut poté ale hovořil úplně jinak. „Jeli jsme firemním autem s kámošem ve Vysočanech a nabořili jsme do jiného auta. My máme z auta dokonalou plechárnu, firma přišla o vůz, protože to schytal motor. Druhý vůz má poškozený jenom nárazník. Nic se nikomu nestalo a všechno je v pohodě,“ sdělil Renč. „Žádný alkohol tam nefiguroval,“ upřesnil.

„Nepříjemné bylo hrozné papírování a vleklé jednání na policii,“ řekl. Na otázku, kdo řídil, původně odpovědět nechtěl. „Víc k tomu už neřeknu,“ mlžil. „My jsme se s kámošem za volantem střídali,“ řekl poté.

Pokud řídil skutečně Renč a navíc pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek, hrozí mu odebrání řidičského průkazu, pokuta a trestní stíhání.

izabelamalinka ( 21. srpna 2010 23:27 )

ani jsem nestihla otevřít diskuzi a viděla jsem tento příspěvek a hnedka jsem poznala autoro. Naše slavná Nora.

stastnyjim ( 19. srpna 2010 07:10 )

Já jsem viděl, jak jela arogantní celebrita a jak přejela ježka. Úplně na placku. Stejně, nejlíp jezdí chudí lidé ve Favoritech a ve stodavacítkách.

bruno007 ( 19. srpna 2010 05:11 )

Docela nedávno se v Blesku svatouškovsky pohoršovali nad gramatikou jistého mluvčího. Přitom redaktoři i korektoři tohoto plátku neustále prokazují totální ignoranci pravidel ČJ: "...ale odnesli to trochu jenom plechy,“ svěřil Renč."

ales1 ( 19. srpna 2010 02:33 )

kdyby točil levičácké filmy tak bys mu dělal advokáta, že? Co takovej Fencl, sestřelil v autě celou rodinu a pak tvrdil, že spal.

ales1 ( 19. srpna 2010 02:32 )

máš to popletený,měli by zavřít Rotreklovic supyně a tebe, za ty lži a drzost

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa