Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kim se znovu zakulatil, shozená kila jsou zpátky. Diktátorovi hrozí infarkt

Autor: DVL - 
23. března 2024
16:45

Severokorejský diktátor Kim Čong-un byl nedávno spatřen, jak dohlíží na vojenské cvičení s „novými supervelkými“ raketomety a projel se také v limuzíně, kterou dostal darem od Vladimira Putina. Na fotografiích je vidět, že diktátor přibral na váze a v souvislosti s tím se začaly opět objevovat spekulace o jeho zdraví. Napsal o tom deník Daily Mail.

Kim Čong-un byl nedávno spatřen ve své oblíbené kožené bundě, jak ve vzduchu zatínal ruku v pěst, když dohlížel na cvičení „nových supervelkých“ raketometů poté, co byl viděn, jak jede v limuzíně od Vladimira Putina, kterou od něj dostal darem. „Používání soukromého vozu zaslaného prezidentem Ruské federace je jasným důkazem přátelství mezi Severní Koreou a Ruskem,“ okomentovala dar Kim Jo-čong, diktátorova sestra a členka Komise pro státní záležitosti KLDR. Napsal o tom deník Daily Mail

Podle nejnovějších fotek Kim Čong-una to vypadá, že přibral na váze poté, co během pandemie koronaviru zhubnul téměř 20 kilo. Na sobě měl opět svou oblíbenou koženou bundu.

Severokorejský diktátor byl nedávno viděn se svou „nejmilovanější“ dcerou, kterou jihokorejské zpravodajské služby nazývají Kim Ču-e a spekuluje se, že po otci převezme vládu nad Severní Koreou.

Hrozí mu infarkt

Nyní se na fotografiích zveřejněných státními médii Kim Čong-un jeví kulatější než v předešlých měsících i oproti lednu letošního roku, ale především se jeví znatelně větší, než když v roce 2021 zhubl.

Diktátor se tehdy mezi lednem a květnem stáhl z veřejného života, než se vrátil o téměř 20 kilo lehčí, úředníci uvedli, že jedl méně „v zájmu země“, jelikož lidé hladověli. Tehdy se spekulovalo o tom, jestli Kim Čong-un, který je známý svou láskou k dobrému jídlu a vínu, se snaží vypadat lépe anebo měl opravdu obavy o zdraví svých obyvatel během pandemie covidu-19.

Režim udržuje informace o severokorejském vůdci v tajnosti, ale objevily se zprávy o tom, že by mohl mít hypertenzi, cukrovku a vysoký cholesterol. Také se o něm ví, že je kuřák. V roce 2020 doktor Kenneth Dekleva uvedl, že Kim Čong-unova váha a další „rizikové faktory“ by mohly vést k infarktu v následujících deseti letech.

Podstoupil bariatrickou operaci?

Ale v roce 2021 překvapil svět se štíhlejší postavou a jihokorejská zpravodajská služba uvedla, že zhubl téměř 20 kilo. Diktátor je vysoký 170 cm a nejvíce vážil 136 kilo, následně zhubnul na 118 kilo. Státní televize dokonce mluvila s někým, kdo řekl, že jeho „vyhublý“ stav „láme srdce našich lidí“. Podle OSN 40 procent obyvatel Severní Koreje trpělo během pandemie podvýživou, takové komentáře jsou považovány za součást propagandy, jelikož mnoho lidem hrozilo vyhladovění.

Spekulace ohledně diktátorova zdraví také přiměly vládu zakázat šířit zvěsti o jeho váze jako „reakce na nemoc“. Analytici uvedli, že v jeho případě by bylo obtížné dosáhnout tak rapidního úbytku váhy bez žaludeční bandáže. „Rychlost a množství jeho nedávno shozené váhy odpovídá bariatrickému chirurgickému zákroku,“ řekl Dekleva.

V mládí byl Kim Čong-un mnohem útlejší. Když se stal vůdcem, jeho pas se zvětšil a zasvěcenci tvrdí, že si užívá luxusního jídla a pití. Podle šéfkuchaře, který pracoval pro jeho zesnulého otce, měl diktátor vždycky chuť na dobré jídlo a pití, včetně steaku, sushi, sýra nebo šampaňského.

Obavy severokorejských úředníků ohledně diktátorova zdraví jsou na místě, neboť jeho otec Kim Čong-il a děda Kim Ir-sen oba zemřeli na infarkt. Zdraví vůdce je vždy přísně střeženo jako státní tajemství. Nicméně analytik Cheong Seong-Chang dodává: „Kim Čong-un je stále mladý, nemá žádné velké zdravotní potíže.“

Video  Děti diktátorů: Svět zná pouze její jméno. Kdo je dcera severokorejského diktátora?  - Videohub
Video se připravuje ...

Uživatel_5524457 ( 24. března 2024 09:57 )

Malej jako kavka, žere jako kravka.

jonn ( 23. března 2024 21:55 )

A má rakovinu jako Putin 😁 . Dlouho nevydrží .

Zobrazit celou diskusi