Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Izraelský ministr to schytává za výlet do Řecka: V době války si užíval v taverně

Autor: ČTK - 
19. března 2024
18:01

Izraelský ministr pro regionální spolupráci David Amsalem čelí kritice poté, co byl tento týden vyfotografován v taverně v Aténách. Řada uživatelů sociálních sítích na snímek reagovala slovy, že si ministr v době války užívá v zahraničí. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI).

Politik vládní strany Likud byl vyfotografován ve chvíli, kdy v obklopení dalších lidí seděl u venkovního stolu řecké restaurace.

„Vojákyním je ubližováno v tunelech, na frontě umírají vojáci, uprchlíci v okolních oblastech a na severu nemohou domů a ministr slaví v taverně v Aténách,“ napsal na síti X novinář izraelského listu Haarec Amir Tibon, který žije v kibucu Nachal Oz u hranice s Pásmem Gazy. „Dudi Amsalem je tváří vlády 7. října,“ dodal s odkazem na přeshraniční teroristický útok palestinského hnutí Hamás ze 7. října, po kterém izraelská armáda zahájila ofenzivu v Pásmu Gazy.

Amsalem si loni v prosinci podle izraelských médií stěžoval, že se náčelník generálního štábu izraelské armády Herci Halevi nedostavil na jednání vlády. Politikův mluvčí na žádost ToI o komentář zatím nereagoval.

Video  Před izraelskou ambasádou se pokusil upálit jeden z propalestinských demonstrantů. (14. únor 2024)  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi