Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vdova Navalná: Nevolte Putina. Můžete lístek roztrhnout, nebo tam napsat Navalnyj

Autor: ČTK - 
6. března 2024
12:02

Vdova po ruském opozičním politikovi Alexeji Navalném Julija dnes vyzvala Rusy, aby 17. března v prezidentských volbách přišli vyjádřit nesouhlas s ruským prezidentem Vladimirem Putinem a jeho politikou. Navrhuje setkat se před volebními místnostmi přesně v poledne, v poslední ze tří dnů voleb, a svou přítomností i hlasováním dát najevo, jak mnoho Rusů nesouhlasí s Kremlem. Své poselství ve formě videa zveřejnila na síti X.

„Můžete hlasovat pro kteréhokoliv kandidáta vyjma Putina. Můžete svůj volební lístek roztrhnout, můžete na něj velkými písmeny napsat Navalnyj. Pokud si myslíte, že hlasování nemá smysl, tak prostě jen přijďte, postůjte ve volební místnosti a pak se otočte a jděte domů,“ řekla Navalná.

S myšlenkou na tuto formu odporu přišel sám Navalnyj, jak zdůrazňuje vdova. Smyslem akce je podle ní ukázat, že obyčejných Rusů, kteří nesouhlasí s režimem a válkou, je opravdu hodně.

Navalná připomněla davy lidí, kteří se přišli minulý týden naposledy rozloučit s jejím mužem, navzdory represím ze strany Moskvy.

Navalnyj patřil mezi nejostřejší kritiky prezidenta Putina. Smrt 47letého opozičního předáka v trestanecké kolonii za polárním kruhem oznámily ruské úřady 16. února. Na páteční pohřeb minulý týden v moskevské čtvrti Marjino přišly tisíce Navalného přívrženců, aby mu vzdaly poslední poctu.

Julija Navalná obvinila Putina, že nechal jejího muže zavraždit. Kreml to popírá a k pohřbu Putinova oponenta se odmítl vyjádřit.

Video  „Ale no tak, netočíme můj nekrolog,“ věřil Navalnyj  - CNN Films, HBO Max, idh
Video se připravuje ...

MADONNA ( 9. března 2024 14:49 )

Ta, se toho nebojí 😄Mám pocit, že krátký čas se setká se svým manželem...

MADONNA ( 9. března 2024 14:47 )

Tak tak, za chvíli budeme číst článek, že byla nalezena mrtvá...

Blanka Talpo ( 7. března 2024 10:24 )

Rozvedené p. Navalné vyschl penězovod a proto tolik nenávisti. 👎

lucka čermáková ( 6. března 2024 23:21 )

Už ji pozval Pavel na hrad?

Kamyl ( 6. března 2024 15:54 )

Sedí jak hlasatelka ...taky by tam šlo napsat Pávek ,Fiala , Vondra , Zastrčil Pekařová Ajdamová ,Černochová... a Navalená by mohla roztrhnout třeba svoje USA vízum ...Dobrá rada nad zlato ,že ?

Zobrazit celou diskusi