Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rozhořčení Izraelců: Mladí rezervisté narukovali, jen premiérův syn se fláká na Floridě

Autor: mav - 
23. února 2024
18:15

V takové krizi jako po útoku Hamásu loni 7. října se Izrael neocitl přinejmenším půl století. Spousta Izraelců pobývá v zahraničí, ale na podzim se rychle vraceli, aby pomáhali zemi střežit či se třeba starat o raněné. Příkladem však nešel syn premiéra Ja'ir Netanjahu (32). Celou tu dobu je na Floridě…

Blogger a specialista na sociální sítě je v Izraeli znám, že v online prostředí hájí svého otce, který strávil mnoho let v čele izraelských vlád. Když však přišel čas hájit vlast, zdržuje se v cizině. Konkrétně na Floridě v Hallandale Beach - lepším předměstí Miami.

Vojna je pro většinu občanů Izraele povinná, základní vojenský výcvik podstoupil i nejstarší premiérův syn. Absolvent divadelní konzervatoře sloužil v tiskovém oddělení. I takové úkoly v bezpečí na štábu jsou při válce důležité, z rezervy se vrátil třeba Jonathan Conricus, který pomáhá coby mluvčí armády pro zahraniční média. V zálohách jsou všichni, co byli na vojně, do 40 let. Armáda jich po masakru 7. října povolala na 360 tisíc.

„Na našich snímcích je vidět, jak se Bibiho chlapec poflakuje v šortkách a teplácích, popíjí drinky a baví se s kamarády na rozlehlé terase svého bytu pronajatého za 5000 dolarů (118 tisíc Kč) měsíčně,“ píše nyní Daily Mail (Bibi je přezdívka Benjamina Netanjahua). Další jeho kamarád se podle reportérů věnoval virtuální realitě.

„Rád vede válku - ale skrze sociální sítě,“ kritizoval mladého Netanjahua Uri Misgav z respektovaného deníku Ha’arec. „Líný flákač paří v Miami, zatímco jeho otec premiér urguje obyčejné Izraelce, aby obětovali své vlastní syny a životy.“

Lomikel ( 24. února 2024 23:04 )

no a co? Všichni jsme si rovni, ale někteří jsou si rovnější.
To známe i z našeho Kocourkova.

RASPUTIN ( 23. února 2024 18:25 )

Já mu rozumím, je homosexuál a ti neradi bojují. 😕

Zobrazit celou diskusi