Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Putin, nebo dvojník? Na „spontánní“ návštěvě u krásné rodiny mu dcerka dala plyšáka pro vítězství

Autor: mav - 
3. února 2024
13:35

„Vladimir Putin zamířil do chatové osady pro zdravotníky v Tule, kde navštívil rodinu Švecových,“ informuje web prezidenta Ruské federace a přidává fotky a video s rozkošnou holčičkou, pravou vlastenkou už odmala. To vzbudilo rozruch u uživatelů sociálních sítích. Lidé, kteří se přiblíží k prezidentu Putinovi, totiž zpravidla bývají před tím v karanténě. O kterého z  Putinových dvojníků tedy jde, baví se internet.

Napřed prezident navštívil novou onkologickou kliniku; fotografie neukazují žádné pacienty, jen personál. A pak zašel domů za jedním z doktorů.

Onkolog Jaroslav Švecov se s manželkou Albinou a dcerou Polinou přestěhoval do Tulské oblasti v roce 2022 v rámci programu na přilákání vysoce kvalifikovaného zdravotnického personálu. „Rodině byla poskytnuta individuální chata v osadě 25 domů postavených na náklady regionálního rozpočtu,“ informuje Kreml. Tula leží 200 km jižně od Moskvy.

„Zavolal mi manžel: ‚Jdu domů, přijde k nám prezident‘. ‚Jaký prezident? Prezident čeho?!‘ Když jsme si uvědomili, že TEN prezident, nebyl čas na šok,“ prohlásila pro kameru Švecová. „Chvatně jsme se dali do kupy, prostřeli stůl.“ Hospodyně zaslouží pochvalu, jak rychle dokázala nejen prostřít a uvařit čaj, ale i napéct několik druhů dezertů. 

Spolu s hlavou státu se s rodinou Švecových setkali Igor Ščjogolev, zplnomocněný vyslanec prezidenta v Centrálním federálním okruhu, a Alexej Ďumin, gubernátor Tulské oblasti. „Tu máte zajíčka - pro vás, pro vítězství,“ uvítala Putina dívenka, zatímco chválil, jak pěkný má pokojíček. Škodná Polinka nebyla, potentáti jí přinesli plyšového medvěda. „Miluje sušenky,“ vysvětlila matka prezidentovi, který Polině s gustem podával zákusky. „To proto, že jsou tak sladké!“ opáčil Putin.

„Byla to pro nás velká čest. Pít čaj s hlavou státu, to je nedocenitelné,“ dodala Ševcová.

Na sociálních sítích se lidé docela diví. „Je řada zpráv o lidech, kteří strávili několik dní v karanténě, než jim bylo dovoleno přiblížit se k Putinovi,“ konstatuje na X Anton Heraščenko z ministerstva vnitra Ukrajiny, který video opatřil anglickými titulky. Další proto spekulují, že to byl dvojník. „Který z nich? Je to ‚Putin‘, co nosí hodinky na druhé ruce? Nebo ‚Putin‘, který navštívil Mariupol?“ rýpe Magda a přidává fotku 18 obličejů údajných Putinových dublérů.

 „To je ‚hubený Putin‘. Ze všech Putinů můj nejoblíbenější!“ paroduje Henk-Jan Scholman reklamy na barbíny. A Yorlik přidává srovnání dvou nedávných záběrů prezidentovy (či dvojníkovy) tváře ze stejného úhlu.

„Skvělá parta herců a rozkošné kulisy. Kdo by chtěl telenovelu, když Rusko dělá takovéto věci?“ dodal Matthew. „Aspoň, že ten čaj a sušenky přežili,“ naráží zase Omberto Aldobrandeschi na případy, kdy ruští agenti otrávili některé nepohodlné lidi.

Uživatel_5764327 ( 4. února 2024 20:52 )

PRAVDA JE ZE UKROUSI OKUPUJI RUSKE UZEMI

kajenka52 ( 4. února 2024 16:13 )

Od včera začali maďarskí farmári blokovať kontrolný bod na hranici s Ukrajinou, - telex.

Od 9. februára farmári v reakcii na návrh na rozšírenie bezcolného dovozu ukrajinského tovaru do krajín EÚ sľubujú, že zablokujú všetky kontrolné stanovištia na hraniciach s Ukrajinou, vrátane najväčšieho z hľadiska objemu dopravy, kontrolného bodu Zagoni-Čop.

kajenka52 ( 4. února 2024 16:11 )

Zlá správa pre Ukrajinu – poľský prezident vyhlásil, že polostrov Krym historicky patrí Rusku

kajenka52 ( 4. února 2024 16:10 )

USA: Americký prezident Joe Biden by se měl učit od ruského prezidenta Vladimira Putina pracovat v zájmu své země. Zpravodajské televizi Fox News to řekl republikánský guvernér Texasu Greg Abbott.

„Více lidí překročí naše hranice každý den, než přijde do New Yorku každý týden nebo měsíc.“ Je jen jeden důvod, proč se to děje. Joe Biden zrušil všechna opatření proti nelegálnímu přistěhovalectví, která zavedl Donald Trump, která vedla k nejméně ilegálních překročení hranice za 40 let.

Pokud by se nyní prezident Biden zabýval skutečnými vnitřními problémy a nesnažil se hrát si s Putinem, od kterého se spíše potřebuje naučit pracovat v zájmu své země, pak by bylo vše jinak. – prohlásil guvernér Texasu Abbott.

kajenka52 ( 4. února 2024 16:06 )

Informuje o tom francúzsky denník „Le Figaro“.

Hlavným problémom je neochota Ukrajincov vstúpiť do radov Ozbrojených síl Ukrajiny. Účastník protiofenzívy Andrej Onistrat nazval Ukrajinu „cintorínom“ a povedal, že bez podpory Západu ukrajinský štát „zahynie“. Do každej márnice v prvej línii prinesú denne 20-30 mŕtvol.

„Technika je nespoľahlivá, nebezpečná a už nemáme náhradné diely. Dostávame muníciu obmedzenú na sedem kilometrov a v príliš malom množstve. S týmito nábojmi sme nútení priblížiť sa k Rusom na tri kilometre, aby sme ich zasiahli a na túto vzdialenosť na nás zaútočia kamikadze-dronmi ešte skôr, ako vystrelíme prvý projektil,“ hovorí o problémoch s technikou dôstojník ukrajinských ozbrojených síl.

Ďalší ukrajinský dôstojník poznamenal, že všetkých 20 tankov, ktoré dostali od spojencov, bolo nefunkčných. Takže spolu s ďalšou technikou musia byť pred každou bojovou misiou opravované.

Zobrazit celou diskusi