Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

„Bála jsem se, že mě znásilní.“ Otevřená zpověď Mii (21), kterou ze zajetí propustil Hamás

Autor: DVL, lig - 
3. ledna 2024
05:30

21letá Mia Šemová je jednou z propuštěných zajatců Hamásu. Nyní pro izraelskou televizi vypověděla, jaké to bylo být vězněna teroristy. „Měla jsem strach ze znásilnění a ze smrti... Bylo to děsivé,“ líčí Šemová. Její únosce ji neznásilnil jenom díky tomu, že ve vedlejší místnosti bývala jeho manželka a děti, píše deník Daily Mail.

Mia Šemová je bývalá rukojmí Hamásu a byla mezi unesenými z hudebního festivalu ze 7. října. Nyní pro izraelskou televizi popsala, jaké to bylo být zajatcem teroristů. Šemová odhalila, že každý den prožívala muka kvůli svému dozorci, který ji neznásilnil v temné místnosti jenom díky tomu, že ve vedlejším pokoji byla jeho manželka a děti. „Největší strach jsem měla ze znásilnění,“ řekla Schemová, která se ze zajetí vrátila teprve nedávno.

Uvedla, že ji její palestinský únosce osahával a žila v neustálém strachu po dobu několika týdnů, kdy byla držena v zajetí. 

„Znásilňoval mě pohledem“

Mia Šemová (21) má dvojí občanství - izraelské a francouzské. 7. října byla jedním z hostů hudebního festivalu, když teroristická skupina Hamás překročila hranice a zaútočila. Tehdy Hamás zabil přes 300 lidí a mnoho jich zajal. Šemová byla propuštěna 30. listopadu během týdenního příměří. 

Když vzpomínala na útok, řekla, že se snažila utéct, ale její auto hořelo. Když si ošetřovala rány, vzdala se. „Bylo to rozhodnutí ve zlomku vteřiny, jestli zůstat a shořet, nebo jít s ním,“ vypověděla s odkazem na střelce, který ji zajal.

Dále vypověděla, že se únosce začal nevhodně dotýkat její horní části těla a přestal, když vykřikla a všiml si, že byla postřelena do ruky. „Začala jsem křičet, šílet,“ vzpomíná. „Byla tam shořená auta, těla.“

„Někdo mě naráz zatáhl za vlasy, hodil do vozu a odjeli jsme do Gazy,“ komentuje. Do Pásma Gazy byla převezena malým nákladním vozidlem a poté byla tři dny držena v nějaké místnosti. Následně byla vzata do střelcova domu. Jak vypověděla, terorista z Hamásu seděl u její postele a pozoroval ji. „Byla jsem zavřena v temné místnosti, nemohla jsem mluvit, nemohla jsem být vidět, slyšet. Byl tam terorista, který se na mě díval 24 hodin denně a pohledem mě znásilňoval,“ vypověděla. 

„Měla jsem strach ze znásilnění a ze smrti... Bylo to děsivé,“ svěřila se a dodala, že přítomnost jeho manželky v domě ji trochu uklidnila, přestože se k ní chovala nepřátelsky. „Jeho žena byla vedle v místnosti s dětmi. To je jediný důvod, proč mě neznásilnil,“ komentuje Šemová. 

Teroristova žena jí odepírala jídlo

Někdy jí teroristova manželka odepírala jídlo. Podle Šemové si s ní „hrála“, když její věznitel dostával jídlo, zatímco ona ne. „Jeho žena nesnášela, když jsme já a on byli ve stejné místnosti,“ řekla Šemová. Dodala, že se jí únosce v jednu chvíli svěřil, že svou manželku nemiluje.

Potíže měla také se spánkem, protože byla tak vystrašená, že nemohla usnout. Nemohla se také sprchovat a nedostávala žádné léky. 

Děti jejího únosce se na ni občas přišly podívat. „Jako bych byla nějaké zvíře v zoo,“ řekla bývalá zajatkyně. „Mluvili o mně a smáli se mi. Jednou malý kluk, ve věku mé sestry, přišel do pokoje s batohem se sladkostmi. Přistoupil ke mně, otevřel batoh, zavřel ho a pak odešel. Je to odporné...“

Vypověděla také, že během posledních dnů v zajetí byla z domu odvedena do tunelu a držena s dalšími rukojmími. Tehdy pochopila, že brzy bude propuštěna. Spolu s dalšími šesti nebo sedmi lidmi byla držena v malé místnosti a dostávala denně jen kousek chleba. 

Nyní se snaží vyrovnat s tím, co se jí stalo. „Nemůžu to dostat z hlavy,“ svěřila se.

Video  Izraelská protiofenziva v Gaze: Mezi vojáky přijel premiér Netanjahu  - Reuters
Video se připravuje ...

obcan cesko ( 3. ledna 2024 15:05 )

A teď hned se svým příběhem na sociální sítě honit lajky a zvětšovat sledovanost!!!

Moly28 ( 3. ledna 2024 11:43 )

Slušný člověk, že ji unesl a patřil k něm, co další zabili. 👎

Lapazul ( 3. ledna 2024 07:58 )

My ale věříme naší vítací pětikoalici, která dennodenně prohlašovala, že islám je náboženství míru, migranti zdraví na potkání, jsou to vesměs inženýři, vědci, lékaři architekti a jiná inteligence. Takovéto lži o muslimech budou nahlašovány jako dezinformace.
Kupředu levá, zpátky ni krok.

RASPUTIN ( 3. ledna 2024 06:47 )

Slušný člověk, palec nahoru, že jí neznásilnil 👍

Zobrazit celou diskusi