Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tři oříšky pro Popelku hitem v Německu i letos: Televize je na Vánoce a Silvestra zařadily 17krát!

Autor: ČTK - 
17. prosince 2023
10:11

Vánoce v Německu jsou neodmyslitelně spojeny s česko-německým filmem Tři oříšky pro Popelku, německé televize ho během adventu zařadily do programu desetkrát a dalších sedm repríz slibují o vánočních svátcích, na silvestra a na Tři krále.

Jako první letos odvysílala pohádku stanice Das Erste veřejnoprávní televizní a rozhlasové sítě ARD, a to hned o první adventní neděli.

Tři oříšky pro Popelku postupně uvádějí regionální veřejnoprávní televize a dvě další reprízy slibuje také Das Erste, a to na Štědrý den 24. prosince a na Boží hod 25. prosince. Jen během Štědrého dne a obou svátků vánočních bude Popelka vysílána sedmkrát.

Na Silvestra slibuje pohádku dětský kanál KiKa a na Tři krále uzavře vysílání bavorská stanice BR.

I přes každoroční četné reprízy je o Tři oříšky pro Popelku v Německu velký zájem. Ujít si ji o Vánocích nenechá ani kurátorka Margitta Henselová, která každoročně připravuje o Popelce zimní výstavu na zámku Moritzburg, kde se část pohádky natáčela. „Rozhodně se budu i letos dívat,“ řekla Henselová ČTK.

A kdy poběží Tři oříšky pro Popelku na českých obrazovkách? Podívejte se v podrobném televizním programu na celé Vánoce: 

Pokud se němečtí diváci nespokojí s nabízenými reprízami, mohou se na film podívat také na streamovacích službách, jako jsou Netflix, Apple TV či Amazon Prime. Tři oříšky pro Popelku jsou dostupné také v mediatéce veřejnoprávní ARD.

Společně s Třemi oříšky pro Popelku vysílají německé televize také dokumenty, které se tématu věnují. Dnes například veřejnoprávní regionální televize MDR uvede dokument Drei Haselnüsse und ein Mythos (Tři oříšky a jeden mýtus), který vznikl u příležitosti 50 let od premiéry filmu.

Herci Libuše Šafránková a Pavel Trávníček, kteří se ujali hlavních rolí Popelky a prince, jsou v Německu mimořádně populární. Život a filmovou kariéru zesnulé Šafránkové mapuje v Moritzburgu tematická výstava.

Trávníček přijel na zámek v sobotu 25. listopadu, kdy zde pořádal autorské čtení ke svým hereckým memoárům Tři oříšky pro prince. Trávníček je nyní v Sasku k vidění na plakátech, které zvou na 21. prosince do Drážďan na adventní koncert. Jeden takový velkoplošný plakát visí i u zámku Moritzburg.

Video  Šafránková netušila, jak moc ji Němci milují, říká Pavel Trávníček  - Luboš Procházka, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Lapazul ( 17. prosince 2023 14:00 )

Oříšky pro veverku.

Lapazul ( 17. prosince 2023 14:00 )

Renata Veselá ( 17. prosince 2023 13:18 )

Jj je to stále dokola na všech programech 100x.ale Popelka mi az tak nevadi jako ty amer.pohadky.ale čeho je moc toho je příliš

krapotkin ( 17. prosince 2023 12:06 )

Ale za ten komoušský prd chtějí stále víc, aby si rudoši v ČT namastili kapsu.

krapotkin ( 17. prosince 2023 12:05 )

To se zase pomějeme. Třeba Méďu Béďu vysílali minulý týden 4x, opět nám opakují staré filmy se Spencerem, slepici Marplovou omílají hned na 4 kanálech - a když tam není ona, vnucují stále dokola kníratáho šaška, Detektiv Nurdoch je na 3 stanicích, Inspektor George Gently také. Na co máme tolik TV stanic ?

Zobrazit celou diskusi