Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zásah komanda ve škole v německém Hamburku: Ozbrojence policie nenašla

Aktualizováno -
8. listopadu 2023
16:35
Autor: ČTK - 
8. listopadu 2023
12:39

Policie v severoněmeckém Hamburku dnes zasahovala v jedné ze škol kvůli nahlášené dvojici ozbrojených lidí. Podle informací deníku Bild dvojice žáků ohrožovala učitelku pistolí. Policie po prohledání školy ozbrojenou dvojici nenašla, situaci již nepovažuje za nebezpečnou. Zraněn nikdo nebyl. Ve škole bylo asi tisíc dětí.

„Situaci jsme vyhodnotili jako ohrožení,“ řekl Vehren o dění ve škole. „Zraněné nemáme hlášeny,“ uvedl. Poznamenal, že není jasné, zda ozbrojená dvojice školu navštěvuje a že také není jasné, jak se celý incident odehrál. Původní zprávy hovořily o tom, že se dvojice zabarikádovala ve třídě. Známo není ani to, jakou zbraň učitelka viděla. „Situace je značně dynamická,“ dodal.

„Policie už vstoupila do školy v Blankenese a hlášení prověřuje,“ uvedla hamburská policie na síti X. Ve čtvrti Blankenese, kde se zásah koná, platí rozsáhlá dopravní omezení.

Deník Bild napsal, že dvojice žáků s černou pistolí v ruce ohrožovala ve třídě jednu z učitelek. Do budovy školy mezitím vtrhlo policejní komando. Z dostupných fotografií je patrné, že policisté vyvedli žáky ze školního areálu. V okolí hlídkují policisté s automatickými zbraněmi.

Policie areál školy obklíčila a hlídkuje také v širším okolí. Policisté rovněž zahájili evakuaci žáků a učitelů a zřídili shromaždiště pro děti a rodiče.

Německo zažilo dva útoky ve školách letos 23. srpna, kdy ve východoněmeckém městě Bischofswerda mladík ozbrojený nožem vážně zranil osmiletého chlapce a v Harsewinkelu na západě země spolužák pobodal 13letého chlapce.

nadčasový MP ( 8. listopadu 2023 16:52 )

Dvě děti vychované programem "pay for slay" ?

Zobrazit celou diskusi