Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Detaily řádění Salmana na letišti v Hamburku: Dceru držel 18 hodin, exmanželku málem přejel, nasadili 920 lidí

Autor: simao - 
6. listopadu 2023
18:40

Zcela ochromil provoz na frekventovaném letišti v Hamburku. Na Salmana E. byl nyní v Německu vydán zatykač. Na letiště vjel vozem Audi bez SPZ v sobotu večer, prorazil bezpečnostní bariéru a dostal se až před letadlo Turkish Airlines. V autě držel svou dceru (4). Během nepřehledné situace bylo nasazeno na 920 členů pořádkových sil a dlouhá vyjednávání s agresorem zabrala celou noc a půl dne navrch, než muže tureckého původu v neděli odpoledne „sebrali“. O tom, co stálo za případem, informuje německý Bild, který píše o „mamutí operaci“.

Na letiště v Hamburku kvůli dramatickému případu přijeli v sobotu a neděli i speciální operační komanda, psovodi se psy pro detekci výbušnin, protiteroristická jednotka BFE+, policejní psychologové, speciálně vycvičení vyjednavači i odstřelovači.

Ti všichni byli v pohotovosti kvůli Salmanovi E. (35), který spory o opatrovnictví dcery (4) řešil jejím únosem na letiště v Hamburku.

Prorazil bránu, střílel do vzduchu, házel Molotovovy koktejly, kvůli kterým hasiči pro jistotu postříkali vodou přistavené letadlo, ke kterému si to muž, který se chtěl dostat do Turecka, namířil.

Poslední obejmutí s dcerou

Po dlouhých 18 hodinách a 25 minutách se nakonec Salman rozhodl vyjít s dcerou z auta a předal ji strážníkům - lehl si na letištní asfalt pod letadlem Turkish Airlines a bez odporu se nechal zajmout.

Bild přitom uvádí, že policisté dali možnost agresorovi naposledy obejmout své dítě, než holčičku, zabalenou v dece, odsunuli z dohledu. Teprve potom Salmana E. zatkli.

Bez dcery neodejdu... Křik a střelba na ulici!

Matka dívky z německého města Stade přitom polici varovala, že otec dívky míří s dítětem na letiště. Vydala se tam následně i ona sama - a poté, co vyjednávání dopadlo úspěšně, přivítala dceru po šťastném konci na letišti předtím, než obě převezly do dětské nemocnice.

Podle německé agentury DPA se při únosu dcery snažila matka ve městě Stade zastavit Salmana E. předtím, než odjel s dcerou do Hamburku na letiště. Křičela na ulici, snažila se zablokoval auto a muž ženu málem srazil, po jeho odjezdu se zhroutila, vylíčil soused.

„Podezřelý ze Stade se podle aktuálního stavu vyšetřování ocitl ve výjimečné psychické situaci kvůli opatrovnickým sporům s bývalou manželkou,“ uvedla ve zprávě německá policie.

I ve Stade se přitom ozvala střelba do vzduchu - která měla být jasným varováním, aby se Salmana E. nesnažil nikdo při odjezdu s dcerou zastavit. 

Video  Muž unesl dceru (4) k letadlu na letiště: V Hamburku ho po dlouhých hodinách spacifikovali.  - Reuters
Video se připravuje ...

Nebylo to poprvé...

Bild však informoval také o tom, že Salman E. svou dceru unesl již v roce 2022, kdy proti vůli její matky ji převez do Turecka autem přes Bulharsko. Ve Stade byl následně okresním soudem odsouzen k pokutě za únos dítěte.

Matka holčičky proto cestovala loni sama do Turecka, aby si se Salmanem E. promluvila. Podařilo se jí přivézt dívku zpět, po tomto prvním incidentu se od sebe odstěhovali do jiných bytů a žili se Salmanem odděleně.

Prohledali byt pachatele

Policie již prohledala i byt pachatele v Buxtehude (Dolní Sasko) a zajistila důkazy. I při prohledávání bytu si policisté raději počínali obezřetně - za využití vysokozdvižného žebříku či policejního psa, který byl vyslán na detekci výbušnin.

Provoz na letišti v Hamburku byl přitom přerušen na více než 20 hodin a v Hamburku tak opět mohlo přistát letadlo Eurowings z Hannoveru, jako první odletěl se zpožděním v 19:59 let do Helsinek. Řada jiných letů však byla v průběhu sobotního večera a neděl zcela zrušena.

Video  Střelba na letišti v Hamburku: Ozbrojený muž (35) prorazil autem zábrany, dojel až před letadlo.  - Reuters
Video se připravuje ...

 

Megera z Makrel ( 6. listopadu 2023 22:23 )

Blbec si doslova pohnojil zivot, dceru len tak lahko uz neuvidi. Bohvie na kolko ho zavru do vazenia. Ako co so myslel ze lietadlo spusti rebrik a pod hore brati odvezeme ta do turecka a bez problemov tam aj vystupite a budete stastne zit? 🤦🏻‍♀️

profano ( 6. listopadu 2023 21:06 )

Díky německým komikům ještě žije.😭😢

ctenar09 ( 6. listopadu 2023 19:09 )

Jak se objevili první zprávy v médiích, že někdo vnikl na letištní plochu v Hamburku a blokuje letadlo, tak jsem měl nějaké tucha, že to nebude Němec s německými předky z německého území... A ono nakonec tomu tak bylo !

Zobrazit celou diskusi