Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

V „supermlze“ bouralo přes 150 aut včetně kamionů! Nejméně 7 mrtvých při nehodě v USA

Autor: ČTK - 
24. října 2023
13:41

Při hromadné nehodě poblíž amerického města New Orleans zemřelo v pondělí nejméně sedm lidí, více než dvě desítky zraněných ošetřili v nemocnicích. Důvodem řetězové havárie, v níž uvázlo přes 150 aut včetně kamionů, byla hustá mlha v kombinaci s kouřem z požárů z okolních mokřadů, informovala dnes agentura AP.

Auta se začala hromadit v pondělí ráno na mostě dálnice 55 ve státě Louisiana, kde bylo kvůli mlze zahuštěné kouřem velmi špatně vidět. Louisianská policie zveřejnila na svém facebookovém profilu letecké fotografie nehody, na nichž jsou vidět ohořelé trosky aut či vůz, který spadl z mostu do vody.

„Bylo to bum, bum. Pořád bylo slyšet nárazy aut,“ řekla AP jedna z účastnic nehody Clarencia Pattersonová Reedová. Popsala, jak viděla na dálnici stát lidi, kteří na ni mávali, aby zastavila. Když to udělala, narazila do jejího vozu zezadu a z boku dvě auta.

Záchranáři převezli k ošetření 25 lidí, některé s těžkými zraněními. Podle policie nemusí být počet obětí konečný, neboť pátrání po dalších lidech v místě nehody ještě neskončilo.

Na dálnici po nehodě stály mnohakilometrové kolony v obou směrech, policie uzavřela i některé úseky dalších silnic. Okolnosti havárie policisté vyšetřují.

Podle amerických meteorologů byla v pondělí mimořádně špatná viditelnost způsobená „supermlhou“. Tu vytvořila kombinace husté ranní mlhy a kouře z četných požárů v okolních mokřadech. Odpoledne se viditelnost zlepšila, nebezpečná situace se však může v příštích dnech opakovat, varovali meteorologové.

Video  Prachová bouře v USA způsobila hromadnou nehodu desítek aut  - Reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi