Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Velká nehoda u českých hranic: 16 zraněných, mezi účastníky i 10 Čechů. A obří kolony na severu ČR

Aktualizováno -
23. října 2023
12:02
Autor: ČTK - 
23. října 2023
07:11

 Těžká nehoda na dálnici u německého města Bad Gottleuba nedaleko českých hranic si v neděli večer vyžádala 16 zraněných. Tři lidé jsou zranění těžce. Saská policie dnes ráno řekla ČTK, že mezi účastníky nehody bylo deset Čechů. Zda byli čeští občané zraněni, policie nevěděla. Dálnice byla dočasně v obou směrech uzavřená a dnes ráno a dopoledne se kvůli odstraňování následků nehody tvoří na české straně hranice v úseku za Ústím nad Labem kolony ve směru do Německa.

Nehoda se stala na dálnici A17 ve směru od českých hranic do saské metropole.

Portál Sächsische Zeitung uvedl, že kamion bez brzdění narazil do aut stojících v koloně. Deset z nich bylo poničeno, některá prakticky kompletně rozdrcena.

Okolnosti nehody potvrdil ČTK mluvčí saské policie. „O příčinách ale v tuto chvíli nemohu říci další podrobnosti než to, že řidič nákladního vozu zřejmě bez brzdění vrazil do stojících aut. Do nehody bylo zapojeno celkem deset aut,“ řekl. Poznamenal, že kamion, který nehodu způsobil, měl maďarskou registraci. Podle listu Sächsische Zeitung byl test na alkohol a drogy u řidiče negativní.

i nehodě utrpělo zranění 16 lidí. „Zda mezi nimi byli i čeští občané, to v tuto chvíli nemohu říct,“ řekl mluvčí saské policie.

Televize Sachsen Fernsehen uvedla, že na místě, v jehož blízkosti nedávno německá policie zahájila stacionární hraniční kontroly, zasahovala řada záchranářů, hasičů i vrtulník.

Proč kamion nezastavil včas, zatím není jasné. Také není zřejmé, jestli jsou mezi zraněnými i Češi.

Ve směru do Prahy německá policie dálnici otevřela kolem 00:30. Provoz na D8 byl v noci ve směru na Německo uzavřen od 92. kilometru, podle českého Ředitelství silnic a dálnic se provoz na dálnici před 07:00 ráno obnovil.

Kolony se tvoří od 74. kilometru dálnice D8 nedaleko za Ústím nad Labem, ucpané jsou i sjezdy přes Nakléřov a Libouchec. Řidičům se doporučuje využít při cestě do Německa dálnici D7 přes Chomutov.

Video  Mluvčí ŘSD o šílených nehodách na českých dálnicích: Jsou na vině silnice, nebo šoféři?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

dostojevskij ( 24. října 2023 02:04 )

Když se u nás bude opět pěstovat ovoce, zelenina, chovat dobytek a drůbež, rozjedou se fabriky s kvalitní výrobou, ne montovny, tak se může klidně převážet po železnici a zbytek kamiony. Oni se ti kluci na vojně naučili skvěle řídit. Až budou na silnicím sedmnáctiletí, to bude teprve fofr...

Wells ( 23. října 2023 23:09 )

Znáte tu písničku: Řidič ten tvrdý chleba má …..

Jaroslav Szabo ( 23. října 2023 22:50 )

Ty jses vypatlanej.

Wells ( 23. října 2023 20:48 )

Ano to je pravda, ti ale už buďto vymřeli nebo jsou v důchodu a mladí to dělat nebudou. Radši poskakujou na Tik taku. Tak buďte rádi že Vám má kdo přivézt zboží až k rypáku.

Wells ( 23. října 2023 20:43 )

A pak si s tím jdi jezdit sám. Kdyby nebylo jich tak si jezdíme pro zboží do Činy.

Zobrazit celou diskusi